مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

764
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نیتروژن و برخی از عناصر کم مصرف بر کمیت و کیفیت محصول پیاز (.Allium cepa L) رقم تگزاس ارلی گرانو

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 32

کلیدواژه

چکیده

 در یک آزمایش مزرعه ای در شهرستان جیرفت اثر دو سطح نیتروژن 200 و 400 کیلوگرم در هکتار از منبع اوره و دو بار محلول پاشی بوته ها با عناصر کم مصرف آهن و روی با غلظت دو در هزار و مس با غلظت یک در هزار به همراه یک تیمار شاهد (محلول پاشی با آب), بر میزان محصول کیفیت انبار داری, ویژگی های بیوشیمیایی سوخ ها و همچنین غلظت برخی از عناصر کم مصرف و پر مصرف در اندام هوایی مطالعه شد. بین دو سطح نیتروژن تفاوت معنی داری برای میزان محصول, درصد ماده خشک و اسیدهای آلی سوخ ها مشاهده نشد ولی برهمکنش عناصر کم مصرف با نیتروژن برای برخی از ویژگی های یاد شده معنی دار بود. در سطح 200 کیلوگرم نیتروژن, مصرف آهن به تنهایی میزان محصول را 19% و در سطح 400 کیلوگرم نیتروژن میزان آن را 15.5 درصد افزایش داد. مصرف هم زمان سه عنصر در سطح 200 کیلوگرم, میزان محصول را 14.3% و در سطح 400 کیلوگرم, 12.2% افزایش داد. در هر دو سطح نیترون مصرف روی و آهن به تنهایی و مصرف هر سه عنصر با هم باعث افزایش معنی دار درصد ماده خشک نسبت به شاهد شد. همچنین آهن و روی به تنهایی در هر دو سطح نیتروژن باعث افزایش معنی دار درصد مواد جامد محلول نست به شاهد شد. در سطح 400 کیلوگرم نیتروژن مصرف آهن به تنهایی و همراه با روی و همچنین مصرف سه عنصر با هم باعث افزایش معنی دار میزان اسیدهای آلی سوخ نسبت به شاهد شد. قابلیت نگهداری سوخ ها با افزایش مصرف نیتروژن به شدت کاهش پیدا کرد. در مقایسه با 200 کیلوگرم نیتروژن, مصرف 400 کیلوگرم آن تنها باعث افزایش معنی دار غلظت آهن در برگ شد و تاثیری بر غلظت سایر عناصر نداشت. در سطح 400 کیلو گرم نیتروژن مصرف عناصر کم مصرف به طور کلی باعث افزایش غلظت بر در برگ ها شد. با توجه به نتایج این آزمایش به نظر می رسد که برای افزایش محصول پیاز نیاز به کاربرد 400 کیلوگرم نیتروژن نمی باشد ولی مصرف عناصر کم مصرف تاثیری جدی در افزایش کمیت و کیفیت محصول دارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

آروین، محمدجواد. (1382). اثر نیتروژن و برخی از عناصر کم مصرف بر کمیت و کیفیت محصول پیاز (.Allium cepa L) رقم تگزاس ارلی گرانو. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 4(2-1)، 23-32. SID. https://sid.ir/paper/80802/fa

Vancouver: کپی

آروین محمدجواد. اثر نیتروژن و برخی از عناصر کم مصرف بر کمیت و کیفیت محصول پیاز (.Allium cepa L) رقم تگزاس ارلی گرانو. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1382؛4(2-1):23-32. Available from: https://sid.ir/paper/80802/fa

IEEE: کپی

محمدجواد آروین، “اثر نیتروژن و برخی از عناصر کم مصرف بر کمیت و کیفیت محصول پیاز (.Allium cepa L) رقم تگزاس ارلی گرانو،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 4، no. 2-1، pp. 23–32، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80802/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا