مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,041
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

768
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرهای هرس بر کمیت و کیفیت انجیر خشک رقم «سبز» (Ficus carica L. Sabz) در شرایط دیم

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

انجیر رقم «سبز», مهمترین رقم تجاری و خشکباری کشور ایران نیازمند کاربرد روش های ویژه هرس در شرایط دیم می باشد. برای افزایش کمی و کیفی میوه های انجیر رقم «سبز» خشک آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی شامل روش های هرس زمستانه شاخه های یک ساله جانبی (پنجه ها) به صورت حذف کامل, سربرداری و هرس سبز تابستانه شاخه سال جاری و ترکیبی از این سه نوع هرس بررسی شد. نتایج تجزیه مرکب داده های سه ساله نشان داد که تیمار هرس شدید زمستانه پنجه ها همراه با هرس سربرداری زمستانه نسبت به تیمارهای دارای هرس سبز و تیمار هرس سبک زمستانه پنجه ها باعث رشد طولی معنی دار شاخه ها شد. با هرس سبز تابستانه, رشد طولی شاخه ها کاسته شد که برای کوچک نگاه داشتن شاخساره و استفاده بهینه از رطوبت خاک در شرایط دیم موثر است. تیمار هرس شدید پنجه ها همراه با هرس سربرداری با بیشترین درصد میوه های دیررس نسبت به تیمارهای مختلف هرس پنجه به تنهایی و تیمار هرس سبک پنجه ها همراه با هرس سربرداری تفاوت معنی داری داشت, این نوع هرس به دلیل رو به رو شدن میوه های درخت با شرایط نامساعد آخر فصل برداشت توصیه نمی شود. تیمار هرس متوسط زمستانه پنجه ها (شاهد در استهبان) با بیشترین درصد وزنی میوه های قهوه ای روشن و بیشترین وزن تک دانه انجیر خشک با هرس متوسط زمستانه پنجه ها همراه با هرس سربرداری زمستانه تفاوت معنی داری داشت. هرس شدید زمستانه پنجه ها همراه با هرس سبز تابستانه باعث افزایش قطر میوه های خشک شد که با تیمارهای مختلف هرس پنجه همراه با هرس سربرداری تفاوت معنی داری داشت. تیمار هرس شدید زمستانه پنجه ها نسبت به بیشتر تیمارها به طور معنی داری عملکرد را افزایش داد, اما تفاوت معنی داری با شاهد در استهبان نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع، حمیدرضا. (1386). بررسی اثرهای هرس بر کمیت و کیفیت انجیر خشک رقم «سبز» (Ficus carica L. Sabz) در شرایط دیم. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 8(1)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/80813/fa

    Vancouver: کپی

    زارع حمیدرضا. بررسی اثرهای هرس بر کمیت و کیفیت انجیر خشک رقم «سبز» (Ficus carica L. Sabz) در شرایط دیم. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1386؛8(1):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/80813/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا زارع، “بررسی اثرهای هرس بر کمیت و کیفیت انجیر خشک رقم «سبز» (Ficus carica L. Sabz) در شرایط دیم،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 8، no. 1، pp. 1–12، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80813/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button