مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاهش اکسیداسیون فنلی و پرآوری درون شیشه ای شاخساره همگروه های سیب 'M.9' و 'M.26'

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 154

چکیده

 پایه های رویشی 'M.9' و 'M.26' سیب از پایه های پا کوتاهی هستند که به میزان گسترده ای در ایجاد باغ های متراکم سیب استفاده می شوند. هدف از این پژوهش, بررسی نحوه سترون کردن, رفع فنلی شدن و پرآوری ریز نمونه های'M.9' و 'M.26' در شرایط درون شیشه ای بود. در این آزمایش ها از شاخه های بهاره 'M.26' وتابستانه 'M.9' استفاده شد و برای سترون کردن, ابتدا نمونه ها به مدت 30 ثانیه در اتانول 70% فرو برده شده و سپس با غلظت های مختلف محلول هیپوکلریت سدیم و یا کلرید جیوه تیمار گردیدند که مناسبترین نتیجه با کلرید جیوه 0.1% به مدت 3 و 5 دقیقه به ترتیب برای ریز نمونه های 'M.26' و 'M.9' به دست آمد. ریز نمونه های 'M.9' پس از سترون کردن به محیط کشت MS حاوی 2 میلی گرم در لیتر  BA و ریز نمونه های 'M.26' به محیط MS با ویتامین های B5 حاوی 1 میلی گرم در لیتر  BA منتقل شدند. محیط کشت هر دو پایه حاوی  0.1 میلی گرم در لیتر  GA3 نیز بود. به منظور جلوگیری از فنلی شدن, روش های مختلفی به کار رفت که قرار دادن ریز نمونه های تازه کشت شده به مدت 6 روز در یخچال بهترین نتیجه را داد. در مرحله پرآوری, تاثیر سایتوکینین های BA و کینتین (به صورت جداگانه و ترکیبی) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که Kin تاثیری بر پرآوری نداشته و ترکیب BA و Kin موجب بهبود رشد شاخساره ها نسبت به BA تنها می شود. در مورد پایه 'M.9', بالاترین میزان شاخه زایی با ترکیب 0.1+2 میلی گرم در لیتر BA+Kin و تعداد شاخساره های ≥5 میلی متر با غلظت 1+1.5 میلی گرم در لیتر BA+Kin و در مورد پایه 'M.26', بالاترین پرآوری با ترکیب 0.5+0.75 میلی گرم در لیتر BA+Kin به دست آمد هر چند که این ترکیب ها با بعضی از تیمارهای اعمال شده از نظر آماری در سطح 5% اختلاف معنی داری نداشتند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میری، سیدمهدی، واعظ لیواری، بهزاد، خلیقی، احمد، و قائم مقامی، سیدعلی. (1382). کاهش اکسیداسیون فنلی و پرآوری درون شیشه ای شاخساره همگروه های سیب 'M.9' و 'M.26'. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 4(4-3)، 145-154. SID. https://sid.ir/paper/80933/fa

    Vancouver: کپی

    میری سیدمهدی، واعظ لیواری بهزاد، خلیقی احمد، قائم مقامی سیدعلی. کاهش اکسیداسیون فنلی و پرآوری درون شیشه ای شاخساره همگروه های سیب 'M.9' و 'M.26'. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1382؛4(4-3):145-154. Available from: https://sid.ir/paper/80933/fa

    IEEE: کپی

    سیدمهدی میری، بهزاد واعظ لیواری، احمد خلیقی، و سیدعلی قائم مقامی، “کاهش اکسیداسیون فنلی و پرآوری درون شیشه ای شاخساره همگروه های سیب 'M.9' و 'M.26'،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 4، no. 4-3، pp. 145–154، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80933/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button