مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,954
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

982
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت ضد قارچی اسانس های آویشن باغی، جعفری، زیره سبز و زیره سیاه روی کاندیدا آلبیکنس در مقایسه با فلوکونازول

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 35

چکیده

 هدف: افزایش روز افزون مقاومت های اکتسابی گونه های کاندیدا نسبت به داروهای ضد قارچی لزوم استفاده از ترکیبات دارای خاصیت ضد قارچی را اجتناب ناپذیر ساخته است. برخی از گیاهان به لحاظ دارا بودن ترکیباتی مانند پلی فنل ها و ... دارای خواص ضد میکروبی هستند. در این مطالعه اثر ضد قارچی اسانس های آویشن باغی, جعفری, زیره سبز و زیره سیاه بر سویه استاندارد کاندیدا آلبیکنس بررسی شد.مواد و روش ها: 25 گرم از برگ گیاه آویشن باغی, جعفری و بذر گیاه زیره سبز و زیره سیاه خشک و آسیاب شد و به وسیله دستگاه کلونجر اسانس آن ها تهیه شد. رقت های سریالی از هر یک از اسانس ها در میکروپلیت های 96 خانه ای تهیه شد. حداقل غلظت مهارکنندگی و قطر هاله مهاری به ترتیب با دو روش رقت سازی در محیط کشت مایع و دیسک گذاری در آگار ارزیابی شد و حداقل غلظت مهار کنندگی 50, 90 و حداقل غلظت کشندگی تعیین شد.نتایج: حداقل غلظت مهارکنندگی 90 اسانس های آویشن باغی, جعفری, زیره سبز و زیره سیاه به ترتیب 25, 72, 412, 130 میکروگرم در میلی لیتر و حداقل غلظت کشندگی 146, 620, 280 48 میکروگرم در میلی لیتر و قطر هاله مهاری نیز به ترتیب 15, 12, 20, 28 میلی متر تعیین شد.نتیجه گیری: در این بررسی اسانس های آویشن باغی, جعفری, زیره سبز و زیره سیاه آثار ضد قارچی مناسبی علیه سویه استاندارد کاندیدا آلبیکنس از خود نشان داد. در نتیجه این اسانس های گیاهی پس از انجام مطالعات تکمیل تر می تواند جایگزین های مناسبی برای داروهای شیمیایی برای درمان عفونت های کاندیدایی به ویژه کاندیدیازیس جلدی مخاطی باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقی، فرنوش، رودبارمحمدی، شهلا، سلیمانی، ندا، و ستاری، مرتضی. (1390). ارزیابی فعالیت ضد قارچی اسانس های آویشن باغی, جعفری, زیره سبز و زیره سیاه روی کاندیدا آلبیکنس در مقایسه با فلوکونازول. پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)، 14(1)، 29-35. SID. https://sid.ir/paper/81119/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقی فرنوش، رودبارمحمدی شهلا، سلیمانی ندا، ستاری مرتضی. ارزیابی فعالیت ضد قارچی اسانس های آویشن باغی, جعفری, زیره سبز و زیره سیاه روی کاندیدا آلبیکنس در مقایسه با فلوکونازول. پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)[Internet]. 1390؛14(1):29-35. Available from: https://sid.ir/paper/81119/fa

    IEEE: کپی

    فرنوش حقیقی، شهلا رودبارمحمدی، ندا سلیمانی، و مرتضی ستاری، “ارزیابی فعالیت ضد قارچی اسانس های آویشن باغی, جعفری, زیره سبز و زیره سیاه روی کاندیدا آلبیکنس در مقایسه با فلوکونازول،” پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)، vol. 14، no. 1، pp. 29–35، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81119/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button