مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,997
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

739
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضد قارچی اسانس و عصاره الکلی زنیان علیه ایزوله های بالینی مقاوم و حساس به فلوکونازول کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 97

چکیده

 هدف: زنیان گیاهی است علفی و یک ساله از خانواده چتریان. اسانس میوه این گیاه به نام آجوان موسوم است که مهم ترین ترکیبات آن عبارتند از: تیمول, سایمن, بتا پینن, گاما ترپینن و سابینن. پژوهش های علمی جدید آثار ضد قارچی, ضد باکتریایی, ضد ویروسی و ... را تایید کرده است. قارچ کاندیدا آلبیکنس, مخمری است فرصت طلب که در موارد نقص سیستم ایمنی عامل بیماری زایی محسوب می شود.مواد و روش ها: در این مطالعه اسانس و عصاره الکلی زنیان به دست آمد و به روش میکرودایلوشن براث میزان کمترین غلظت بازدارندگی و کمترین غلظت کشندگی قارچ هر یک از آن ها برای 11 سویه بالینی و سویه استاندارد کاندیدا آلبیکنس (PTCC50-27) تعیین شد.نتایج: در مورد اسانس, کمترین غلظت بازدارندگی معادل 87/0 میکروگرم در میلی لیتر و 43/0 میکروگرم در میلی لیتر بود و در مورد عصاره الکلی کمترین غلظت کشندگی قارچ معادل 51/3 میکروگرم در میلی لیتر و 03/7 میکروگرم در میلی لیتر و 75/1 میکروگرم در میلی لیتر بود.نتیجه گیری: در سال های اخیر, عفونت های سیستماتیک قارچی مرتبط با کاندیدا آلبیکنس افزایش یافته است و منجر به مرگ و میر عفونت های بیمارستانی مرتبط با نقص سیستم ایمنی نظیر ایدز و نارسایی های خونی به ویژه به دلیل استفاده گسترده آنتی بیوتیک ها و کورتیکواستروییدها شده است. این مطالعه با هدف ارزیابی اثر ضد قارچی اسانس روغنی و عصاره الکلی گیاه زنیان بر سویه های حساس و مقاوم به فلوکونازول کاندیدا آلبیکنس جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیوزیس بر اساس روش استاندارد ارزیابی حساسیت دارویی به روش رقت در آبگوشت انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده به نظر می رسد زنیان می تواند رشد کاندیدا آلبیکنس را با مکانیسمی مشابه با فلوکونازول مهار نماید و می تواند به عنوان یک عامل ضد قارچ به ویژه همراه با فلوکونازول تجویز شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نطنزیان قهفرخی، مرضیه، ستاری، مرتضی، یادگاری، محمدحسین، گودرزی، غلامرضا، و سحرخیز، محمدجمال. (1387). اثرات ضد قارچی اسانس و عصاره الکلی زنیان علیه ایزوله های بالینی مقاوم و حساس به فلوکونازول کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی. پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)، 11(1-2)، 91-97. SID. https://sid.ir/paper/81133/fa

Vancouver: کپی

نطنزیان قهفرخی مرضیه، ستاری مرتضی، یادگاری محمدحسین، گودرزی غلامرضا، سحرخیز محمدجمال. اثرات ضد قارچی اسانس و عصاره الکلی زنیان علیه ایزوله های بالینی مقاوم و حساس به فلوکونازول کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی. پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)[Internet]. 1387؛11(1-2):91-97. Available from: https://sid.ir/paper/81133/fa

IEEE: کپی

مرضیه نطنزیان قهفرخی، مرتضی ستاری، محمدحسین یادگاری، غلامرضا گودرزی، و محمدجمال سحرخیز، “اثرات ضد قارچی اسانس و عصاره الکلی زنیان علیه ایزوله های بالینی مقاوم و حساس به فلوکونازول کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی،” پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)، vol. 11، no. 1-2، pp. 91–97، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81133/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button