مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

985
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خاصیت آنتی اکسیدانی، سمیت سلولی، جهش زایی و ضد جهش زایی روغن اسانسی اسطوخدوس

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 58

چکیده

 هدف: گسترش روزافزون مصرف فرآورده های گیاهان دارویی در دنیا و تصور غلط عمومی از سالم و بی ضرر بودن آن ها لزوم بررسی این فرآورده ها را بیش از پیش می نماید. در این تحقیق روغن اسانسی اسطوخدوس که در داخل کشور به صورت تجاری در داروخانه ها عرضه می شود, از دیدگاه فوق بررسی شده است.مواد و روش ها: در مطالعه حاضر فعالیت های ضد میکروبی, آنتی اکسیدانی, هماتولوژی و سیتوتوکسسیته اسانس اسطوخدوس آزمایش شد.نتایج: نمای حساسیتی میکروارگانیسم ها در برابر اسانس اسطوخدوس براساس حساس ترین به مقاوم ترین به ترتیب زیر بود: سودوموناس آئروژینوزا<استرپتوکوکوس فکالیس<کلبسیلا نمونیا<اشرشیاکلی< استافیلوکوکوس اورئوس خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس با روش بتا - کاروتن زدایی انجام و نتایج آن ها با آنتی اکسیدان های صناعی استاندارد مقایسه شد. بازدارندگی پراکسیداسیون لیپید به وسیله اسانس اسطوخدوس کمتر از قدرت آنتی اکسیدان های سنتتیک بوتیلات هیدروکسی تولوئن و بوتیلات هیدروکسی آنیزول بود. مقدار اسانس لازم برای 50 درصد رادیکال زدایی DPPH اسانس اسطوخدوس, 56 میکروگرم در میلی لیتر بود. فنل کل اسانس خالص اسطوخدوس 85.43 میکروگرم گالیک اسید در هر میلی گرم بود. قدرت آنتی اکسیدانی احیای فریک در سرم خون موش هایی که به مدت یک ماه و روزانه به میزان 100 میکرولیتر اسانس گاواژ شده بودند, به میزان 167.57 درصد افزایش نشان داد. تاثیرات درمانی نگران کننده در نتیجه تغذیه اسانس توسط موش ها در خون آن ها دیده شد. غلظت 50 درصد کشندگی اسانس اسطوخدوس بر علیه سلول های هلا و خون محیطی به ترتیب 26 و 21 میکروگرم در هر میلی لیتر ارزیابی شد. درصد جهش زایی و ضد جهش زایی غلظت های مختلف اسانس ها بر سویه های TA98 و  TA100باکتری سالمونلا تیفی موریوم در حضور و غیاب S9 تعیین شد.نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که اسانس اسطوخدوس مورد مطالعه در این تحقیق نمی تواند بدون تعیین دوز مورد مصرف قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قدری، طلوع اله، موسوی گرگری، سیدلطیف، شرفی، سیده مریم، درویش علیپورآستانه، شکیبا، و رضایی، محمدباقر. (1388). خاصیت آنتی اکسیدانی, سمیت سلولی, جهش زایی و ضد جهش زایی روغن اسانسی اسطوخدوس. پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)، 12(4)، 45-58. SID. https://sid.ir/paper/81238/fa

    Vancouver: کپی

    قدری طلوع اله، موسوی گرگری سیدلطیف، شرفی سیده مریم، درویش علیپورآستانه شکیبا، رضایی محمدباقر. خاصیت آنتی اکسیدانی, سمیت سلولی, جهش زایی و ضد جهش زایی روغن اسانسی اسطوخدوس. پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)[Internet]. 1388؛12(4):45-58. Available from: https://sid.ir/paper/81238/fa

    IEEE: کپی

    طلوع اله قدری، سیدلطیف موسوی گرگری، سیده مریم شرفی، شکیبا درویش علیپورآستانه، و محمدباقر رضایی، “خاصیت آنتی اکسیدانی, سمیت سلولی, جهش زایی و ضد جهش زایی روغن اسانسی اسطوخدوس،” پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)، vol. 12، no. 4، pp. 45–58، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81238/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button