مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,392
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی دریافت تغذیه ای دانش آموزان دبیرستانی و ارتباط آن با وضعیت تحصیلی آن ها

صفحات

 صفحه شروع 522 | صفحه پایان 528

چکیده

 زمینه و هدف: تغذیه مناسب در دانش آموزان نوجوان, می تواند کیفیت و کمیت رشد آن ها را تحت تاثیر قراردهد. هدف ازمطالعه حاضر, بررسی وضعیت تغذیه ای دانش آموزان دبیرستانی و ارتباط آن با وضعیت تحصیلی آن هاست.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی 800 دانش آموز 18- 14 سال در دبیرستان های شهر سبزوار انجام شد. نمونه ها, به شکل سهمیه ای غیرتصادفی انتخاب شدند. برای این منظور پس از هماهنگی با اداره آموزش و پرورش سبزوار, نمونه ها از میان پایه اول تا چهارم دبیرستان های دخترانه و پسرانه سطح شهر انتخاب گردیدند و پرسش نامه دموگرافیک و اطلاعات تحصیلی و بسامد خوراک, برای تکمیل دربین دانش آموزان کلاس های انتخابی توزیع شد. قد و وزن آن ها به روش استاندارد, اندازه گیری شد. مقادیر ذکرشده غذای مصرفی در پرسش نامه ثبت غذایی توسط دانش آموزان با استفاده از راهنمای مقیاس خانگی به گرم تبدیل شد. سپس هر غذا طبق دستورالعمل های برنامهNutritionist IV کدگذاری و جهت ارزیابی انرژی و مواد مغذی دریافتی آن ها وارد نرم افزار ذیل گردید. جهت آنالیز داده ها, از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون one sample t-test استفاده گردید و P<0.05 به عنوان سطح معناداری درنظرگرفته شد.یافته ها: دراین مطالعه, میانگین BMI دختران و پسران به ترتیب 20.3±2.7 و 19.5±3.2 کیلوگرم برمتر مربع بود. میزان دریافت انرژی, ویتامین-های A, C,D, اسیدفولیک, کلسیم, آهن و روی در دانش آموزان مورد بررسی کمتر از مقادیر خوراکی توصیه شده روزانه می باشد (P <0.05). همچنین در بین مواد مغذی مورد بررسی, تنها آهن دریافتی با معدل کل و نمرات دروس اختصاصی دختران ارتباط آماری معناداری نشان داد (P<0.05).نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که دریافت برخی مواد مغذی در دانش آموزان نوجوان دبیرستانی سبزوار, کمتر از مقادیر خوراکی توصیه شده روزانه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوشکی، اکرم، اکبرزاده، رویا، و ریوندی، محمد. (1393). بررسی دریافت تغذیه ای دانش آموزان دبیرستانی و ارتباط آن با وضعیت تحصیلی آن ها. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 21(4)، 522-528. SID. https://sid.ir/paper/81824/fa

    Vancouver: کپی

    کوشکی اکرم، اکبرزاده رویا، ریوندی محمد. بررسی دریافت تغذیه ای دانش آموزان دبیرستانی و ارتباط آن با وضعیت تحصیلی آن ها. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1393؛21(4):522-528. Available from: https://sid.ir/paper/81824/fa

    IEEE: کپی

    اکرم کوشکی، رویا اکبرزاده، و محمد ریوندی، “بررسی دریافت تغذیه ای دانش آموزان دبیرستانی و ارتباط آن با وضعیت تحصیلی آن ها،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 21، no. 4، pp. 522–528، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81824/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button