مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,844
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

بررسی عملکرد فناوری امواج فراصوت و کاربرد آن در صنایع غذایی

نویسندگان

فرقانی معین الدین

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 در سالهای اخیر استفاده از امواج فراصوت در صنایع غذایی به عنوان یک روش آزمایش غیر مخرب بسیار مورد توجه قرار گرفته است؛ که استفاده از آن بدلیل کارایی, کوتاهی زمان فرآیند و صرفه جویی در مصرف انرژی در صنایع غذایی رو به گسترش است. از جمله کاربردهای امواج فراصوت در صنایع غذایی هموژنیزاسیون, امولسیفیه کردن, تشخیص رسیدگی میوه ها, تاثیرگذاری روی فعالیت برخی آنزیم ها, تولید نانوامولسیون های غذایی, استخراج روغن های گیاهی, کیفیت سنجی میوه ها و سایر مواد غذایی, تعیین ترکیب های مواد غذایی و اندازه ذرات می باشد. در این تحقیق پس از بررسی ساختار عملکردی فناوری امواج فراصوت, تاثیر آن در غیرفعال سازی میکروارگانیسم ها, آنزیم ها, انجماد, استخراج, خشک کردن, بیوپلیمرها و صنعتی از موادغذایی چون لبنیات مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به یافته های تحقیقاتی, کاربرد فراصوت به دو صورت با شدت بالا و با شدت پایین است. اولتراسوند با بسامد بالا و توان کم, در اندازه گیری ضخامت, تعیین ترکیبات متشکله, بررسی بافت و حالت فیزیکی مواد غذایی است, و از امواج با بسامد پایین و توان بالا, به عنوان کمک فرآیند در مواردی چون استخراج مواد, انجماد, خشک کردن, تولید نانوامولسیون می توان استفاده کرد. در نتیجه می توان یافت فراصوت به عنوان یک فناوری جدید می تواند در کنار سایر روش ها به طور غیر تخریبی در تعیین ویژگی ها و کیفیت مواد غذایی بکار رود. این روش به آماده سازی نمونه نیاز نداشته, دقیق و ارزان است و باعث افزایش راندمان و کاهش هزینه های تولید محصول, حفظ ارزش غذایی و کاهش زمان فرآیند و بهبود کیفیت مواد غذایی می شود. در ضمن هزینه نگه داری و انرژی پایین مصرفی سبب شده تا استفاده از فناوری اولتراسوند به لحاظ اقتصادی نیز سود بخش باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرقانی، معین الدین. (1394). بررسی عملکرد فناوری امواج فراصوت و کاربرد آن در صنایع غذایی. کنفرانس ملی دستاوردهای فن آورانه علوم و صنایع غذایی ایران. SID. https://sid.ir/paper/824244/fa

    Vancouver: کپی

    فرقانی معین الدین. بررسی عملکرد فناوری امواج فراصوت و کاربرد آن در صنایع غذایی. 1394. Available from: https://sid.ir/paper/824244/fa

    IEEE: کپی

    معین الدین فرقانی، “بررسی عملکرد فناوری امواج فراصوت و کاربرد آن در صنایع غذایی،” presented at the کنفرانس ملی دستاوردهای فن آورانه علوم و صنایع غذایی ایران. 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/824244/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button