مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,815
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

308
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقدار فلزات سنگین موجود در سبزیجات پرورشی با آبهای آلوده به این فلزات در حومه شهر همدان در سال 1375

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 53

چکیده

 به منظور اندازه گیری میزان فلزات سنگین, در سبزیجات پرورشی حومه شهر همدان و نیز مقایسه میزان آن, در ماههای مختلف برداشت, مطالعه ای در سال 1375 انجام گردید. در این بررسی, وضعیت آلودگی این گونه سبزیجات, به فلزات سرب, کروم, نیکل و کادمیوم, طی ماههای مرداد, شهریور و مهر مورد بررسی قرار گرفته است. پس از تعیین محدوده ای که منابع آبی تغذیه کننده مزارع سبزیکاری, در آن محدوده, آلوده به فلزات سنگین بوده است؛ تعداد 90 نمونه سبزی درطی 3 ماه, هرماه 30 نمونه, به طور تصادفی برداشت گردید. نمونه های جمع آوری شده, پس از آماده سازی, توسط دستگاه جذب اتمی, مورد آنالیز قرار گرفت؛ سپس, نتایج بدست آمده, به کمک نرم افزار Minitab مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و جدولها و نمودارهای مربوطه ترسیم گردید. نتایج حاصل بیانگر, اختلاف معنی داری, از نظر مقدار سرب موجود در سبزیجات, طی ماههای مرداد و شهریور بود. همچنین, مقدار کروم موجود در سبزیجات, طی شهریور ماه در مقایسه با مقدار آن در مرداد و مهرماه, اختلاف معنی دار آماری را نشان داد. در مورد مقدار فلز نیکل موجود در سبزیجات, اختلاف معنی داری, طی ماههای نمونه برداری مشاهده نگردید. در ضمن, مقدار کادمیوم موجود در سبزیجات نیز در ماههای مورد مطالعه, در حد صفر بوده است. نتایج نشان داد که مقدار سرب موجود در سبزیجات, بیش از آستانه مجاز در مواد غذایی می باشد. اما در مورد سایر فلزات مقادیر بدست آمده, کمتر از حد مجاز در مواد غذایی مصرفی بوده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سمرقندی، محمدرضا، کریم پور، مسلم، و صدری، غلامحسین. (1379). بررسی مقدار فلزات سنگین موجود در سبزیجات پرورشی با آبهای آلوده به این فلزات در حومه شهر همدان در سال 1375 . دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 7(1 (مسلسل 15))، 45-53. SID. https://sid.ir/paper/82477/fa

    Vancouver: کپی

    سمرقندی محمدرضا، کریم پور مسلم، صدری غلامحسین. بررسی مقدار فلزات سنگین موجود در سبزیجات پرورشی با آبهای آلوده به این فلزات در حومه شهر همدان در سال 1375 . دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1379؛7(1 (مسلسل 15)):45-53. Available from: https://sid.ir/paper/82477/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا سمرقندی، مسلم کریم پور، و غلامحسین صدری، “بررسی مقدار فلزات سنگین موجود در سبزیجات پرورشی با آبهای آلوده به این فلزات در حومه شهر همدان در سال 1375 ،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 7، no. 1 (مسلسل 15)، pp. 45–53، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/82477/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button