مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

766
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف تخم مرغ های غنی شده با اسیدهای چرب امگا-3 بر روی چربی ها و فشار خون

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 219

چکیده

 زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی, خصوصا هیپرکلسترولمی از عوامل موثر در ابتلا به آترواسکلروز و بیماری شریان های اکلیلی قلب می باشد. زرده تخم مرغ یکی از منابع غنی از کلسترول در تغذیه انسان می باشد. با توجه به میزان کمتر کلسترول موجود در تخم مرغ های غنی شده با اسیدهای چرب امگا-3, این مطالعه به منظور تعیین تاثیر مصرف این تخم مرغ ها بر روی میزان چربی ها و فشار خون انجام شده است.مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی, 26 نفر از دانشجویان (8 مرد و 18 زن) از بین داوطلبان سالم به صورت تصادفی ساده انتخاب و به مدت 4 هفته علاوه بر رژیم غذایی معمولی, روزانه 2 عدد تخم مرغ غنی شده همراه با صبحانه مصرف کردند. سنجش های آنتروپومتریک و متابولیک و دریافت انرژی و سایر مواد مغذی قبل و بعد از رژیم جدید توسط آزمون تی زوج با نرم افزار  SPSSبا هم مقایسه شدند.یافته ها: مصرف روزانه 2 عدد تخم مرغ غنی شده با اسیدهای چرب امگا 3 به مدت 4 هفته باعث کاهش معنادار تری گلیسرید (0.0001 (p= , فشار خون سیستولیک (0.0001 (p= و دیاستولیک (0.001 (p= به ترتیب 93.8 میلی گرم در دسی لیتر و 117.3 و 78.84 میلیمتر جیوه قبل از مصرف تخم مرغ به 67.5 میلی گرم در دسی لیتر و 95.38 و 69.46 میلیمتر جیوه بعد از مصرف تخم مرغ و افزایش معنادار HDL-C (0.0001 (p= و (P=0.03) PUFA و کلسترول دریافتی (0.0001 (p= به ترتیب از 46.26 میلی گرم در دسی لیتر و 20.3 و 231.1 گرم در روز در شروع مطالعه به 60.65 میلی گرم در دسی لیتر 25.7 و 510.1 گرم در روز پایان مطالعه گردید. سایر فاکتورهای اندازه گیری شده تغییرات معناداری را نشان ندادند.نتیجه گیری: تخم مرغ غنی شده با اسیدهای چرب امگا 3 باعث افزایش مقادیر  HDL-Cو کاهش مقادیر تری گلیسرید و فشار خون می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مختاریان دلویی، حسین، قهرمانی، محمد، سرشار، نرگس، کیان مهر، مجتبی، یعقوبی اول ریابی، مهدی، و راسخی، حمید. (1387). بررسی تاثیر مصرف تخم مرغ های غنی شده با اسیدهای چرب امگا-3 بر روی چربی ها و فشار خون. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 15(4 (مسلسل 50))، 213-219. SID. https://sid.ir/paper/82542/fa

    Vancouver: کپی

    مختاریان دلویی حسین، قهرمانی محمد، سرشار نرگس، کیان مهر مجتبی، یعقوبی اول ریابی مهدی، راسخی حمید. بررسی تاثیر مصرف تخم مرغ های غنی شده با اسیدهای چرب امگا-3 بر روی چربی ها و فشار خون. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1387؛15(4 (مسلسل 50)):213-219. Available from: https://sid.ir/paper/82542/fa

    IEEE: کپی

    حسین مختاریان دلویی، محمد قهرمانی، نرگس سرشار، مجتبی کیان مهر، مهدی یعقوبی اول ریابی، و حمید راسخی، “بررسی تاثیر مصرف تخم مرغ های غنی شده با اسیدهای چرب امگا-3 بر روی چربی ها و فشار خون،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 15، no. 4 (مسلسل 50)، pp. 213–219، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/82542/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button