مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,085
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

675
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره آبی-الکلی دانه خرنوب بر میزان گلوکز و لیپید های خون در موش صحرایی دیابتی نر

صفحات

 صفحه شروع 148 | صفحه پایان 157

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت ملیتوس مهم ترین بیماری متابولیک انسان است که منجر به هیپرگلیسمی و هیپرلیپیدمی می شود. از آن جا که گیاهان دارویی منابع غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی هستند و عوارض جانبی آن ها نیز کمتر است, تاثیر عصاره آبی-الکلی دانه خرنوب بر غلظت گلوکز و چربی خون در موش صحرایی دیابتی نر در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, 56 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار و با وزن تقریبی 220-210 گرم به طور تصادفی در هفت گروه هشت تایی تقسیم شدند: گروه کنترل بدون تیمار دارویی, گروه دریافت کننده حلال عصاره که روزانه فقط آب مقطر دریافت نمودند, گروه کنترل تیمار شده با عصاره آبی-الکلی دانه خرنوب(600 mg/kg) , گروه کنترل دیابتی که فقط استرپتوزتوسین دریافت کردند و گروه های تجربی 3 و 2 و 1 که علاوه بر دیابتی شدن یعنی دریافت استرپتوزتوسین به ترتیب روزانه مقادیر 600 (mg/kg) و 300 و 150 عصاره آبی الکلی دانه خرنوب را به صورت خوراکی و به مدت 16 روز دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش, از همه گروه ها نمونه خونی تهیه گردید و میزان گلوکز و چربی خون آن ها اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس و نرم افزار SPSS 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مقادیرP<0.05  معنادار تلقی گردید. یافته ها: مقدار گلوکز سرم در گروه های تجربی 3 و 2 و 1 به ترتیب 56.75±606 و 56.13±582 و 33.01±576 بود که نسبت به گروه کنترل دیابتی (25.23±685) کاهش معناداری را نشان داد. میزان کلسترول تام سرم نیز در گروه های تجربی 3 و 2 و 1 به ترتیب 5.44±57 و 6.52±55 و 6.93±61 بود که نسبت به گروه کنترل دیابتی (5.31±70) کاهش معناداری را نشان داد. میزان HDL-C سرم فقط در گروه تجربی2  (2.87±24) نسبت به گروه کنترل دیابتی (1.59±22) افزایش معناداری را نشان داد. مقدار تری گلیسرید سرم نیز فقط در گروه تجربی2  (8.96±92) نسبت به گروه کنترل دیابتی (9.03±105) کاهش معناداری را نشان داد. نتیجه گیری: عصاره آبی-الکلی دانه خرنوب میزان گلوکز و لیپیدهای خون را کاهش داده است. میزان HDL-C نیز به دنبال مصرف این عصاره افزایش نشان داده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مختاری، مختار، شریفی، اسفندیار، و شاه امیرطباطبایی، مریم. (1389). تاثیر عصاره آبی-الکلی دانه خرنوب بر میزان گلوکز و لیپید های خون در موش صحرایی دیابتی نر. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 17(3 (مسلسل 57))، 148-157. SID. https://sid.ir/paper/82590/fa

    Vancouver: کپی

    مختاری مختار، شریفی اسفندیار، شاه امیرطباطبایی مریم. تاثیر عصاره آبی-الکلی دانه خرنوب بر میزان گلوکز و لیپید های خون در موش صحرایی دیابتی نر. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1389؛17(3 (مسلسل 57)):148-157. Available from: https://sid.ir/paper/82590/fa

    IEEE: کپی

    مختار مختاری، اسفندیار شریفی، و مریم شاه امیرطباطبایی، “تاثیر عصاره آبی-الکلی دانه خرنوب بر میزان گلوکز و لیپید های خون در موش صحرایی دیابتی نر،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 17، no. 3 (مسلسل 57)، pp. 148–157، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/82590/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button