مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,275
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری حاصل از کلرید سدیم و مخلوط املاح بر غلظت پرولین و برخی شاخص های رشد گوجه فرنگی در همزیستی با قارچ های میکوریز آربوسکولار

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 147

چکیده

 همزیستی گیاهان با قارچهای میکوریزی درشرایط شور, می تواند بر روی عملکرد و پارامترهای رشد گیاهان موثر باشد. در پژوهش حاضر اثر شوری حاصل از کلرید سدیم و مخلوط املاح بر غلظت پرولین برگ و برخی شاخصهای رشد گیاه گوجه فرنگی رقم اسپکتروم 882 درهمزیستی با دو گونه از قارچهای میکوریز آربوسکولار مورد بررسی قرار گرفت. طرح آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو فاکتور, قارچ در سه سطح MO (بدون قارچ) , Glomus interadices( Mi) و (Glomus mosseae) Mm و فاکتور شوری شامل هشت سطح با دو نوع ترکیب شوری (چهار سطح شوری مخلوط املاح ( S1 تا S4) شامل نمکهای MgSO4, CaCl2, NaCl و Na2SO4 به ترتیب با نسبت 20:43:38:1 (W/V) و چهار سطح شوری کلرید سدیم ( S5 تا S8) در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی اجرا شد. درهر دو نوع ترکیب, سطوح شوری شامل 6.5, 4, 1.2 و 8 دسی زیمنس بر متر بودند. در این آزمایش از دو خزانه استفاده شد. تلقیح گیاهان با دو گونه قارچی به طور مجزا در خزانه دوم صورت گرفت. گیاهان شاهد (بدون میکوریز) در خزانه استریل کشت شدند. بعد از حدود یک ماه, گیاهان تلقیح شده را به گلدانهای حاوی چهار کیلوگرم ماسه استریل منتقل کرده و بعد از استقرار کامل دانهال ها تیمار شوری به تدریج آغاز شد. کل دوره رشد گیاه پنج ماه نیم بود. نتایج آنالیز آماری افزایش معنی دار در وزن خشک ساقه, سطح برگ, درصد کلنیزاسیون ریشه , وزن میوه و غلظت پرولین در برگ گیاهان تلقیح شده در مقایسه با گیاهان شاهد (بدون میکوریز) را نشان داد (P<0.05). هر چند بین دو گونه قارچی از نظر عملکرد اختلاف معنی داری وجود نداشت ولی هر دو گونه قارچی (Mi و Mm) عملکرد را به ترتیب حدود 16% و 10% نسبت به شاهد افزایش دادند (P<0.05), سطوح شوری برای تمام صفات اندازه گیری شده معنی دار شد (P<0.001). وزن تر وخشک هوایی و ریشه , ارتفاع گیاه, درصد کلنیزاسیون ریشه , وزن میوه , بین سطوح متناظر در دو نوع شوری اختلاف معنی داری نداشتند. در حالیکه غلظت پرولین در برگ در سطوح سوم و چهارم در شوری کلرید سدیم نسبت به مخلوط املاح افزایش معنی دار داشت (P<0.05).

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

برین، محسن، علی اصغرزاده، ناصر، و صمدی، عباس. (1385). اثر شوری حاصل از کلرید سدیم و مخلوط املاح بر غلظت پرولین و برخی شاخص های رشد گوجه فرنگی در همزیستی با قارچ های میکوریز آربوسکولار. علوم کشاورزی ایران، 37(1)، 139-147. SID. https://sid.ir/paper/8364/fa

Vancouver: کپی

برین محسن، علی اصغرزاده ناصر، صمدی عباس. اثر شوری حاصل از کلرید سدیم و مخلوط املاح بر غلظت پرولین و برخی شاخص های رشد گوجه فرنگی در همزیستی با قارچ های میکوریز آربوسکولار. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1385؛37(1):139-147. Available from: https://sid.ir/paper/8364/fa

IEEE: کپی

محسن برین، ناصر علی اصغرزاده، و عباس صمدی، “اثر شوری حاصل از کلرید سدیم و مخلوط املاح بر غلظت پرولین و برخی شاخص های رشد گوجه فرنگی در همزیستی با قارچ های میکوریز آربوسکولار،” علوم کشاورزی ایران، vol. 37، no. 1، pp. 139–147، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8364/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button