Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,815
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

770
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف رنگدانه و منبع چربی، با و بدون آنزیم بر عملکرد و رنگ زرده تخم مرغ در مرغان تخمگذار

صفحات

 صفحه شروع 337 | صفحه پایان 347

چکیده

 در آزمایشی استفاده از سطوح مختلف رنگدانه در جیرههای حاوی منابع مختلف چربی با و بدون آنزیم (گریندازیم جی پی 15000) بر رنگ زرده تخممرغ و عملکرد مرغان تخمگذار مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی با روش فاکتوریل 2×2×3 انجام گرفت,که شامل3 سطح رنگدانه, 2 سطح آنزیم و 3 منبع چربی بود. کلیه جیره های غذایی از نظر درصد پروتئین خام و انرژی, یکسان در نظر گرفته شدند. این آزمایش دارای 18 گروه آزمایشی و سه تکرار برای هر گروه آزمایشی بود و در هر تکرار از شش قطعه مرغ تخمگذار سویه هایلاین W36 استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل سه جیره پایه بر اساس روغن آفتابگردان, پیه و اسیدچرب با و بدون آنزیم و سه سطح رنگدانه (صفر میلیگرم در کیلوگرم رنگدانه قرمز و زرد, 1100 میلیگرم در کیلوگرم رنگدانه قرمز همراه با 125 میلیگرم در کیلوگرم رنگدانه زرد, 1500 میلیگرم در کیلوگرم رنگدانه قرمز همراه با 225 میلیگرم در کیلوگرم رنگدانه زرد) بود. ثبت مقادیر صفات مختلف با توجه به نوع آن صفت بطور روزانه و یا به صورت دورهای انجام گرفته و در پایان دوره آزمایش جهت تعیین میزان کلسترول خون و کلسترول تخممرغ از هر گروه آزمایشی سه قطعه مرغ و سه عدد تخم مرغ بطور تصادفی انتخاب گردید. نتایج حاصله نشان داد که درصد تولید, میانگین وزن تخم مرغ و ضریب تبدیل غذایی بطور معنی داری تحت تاثیر سطوح رنگدانه, آنزیم و منبع چربی قرار نگرفت. اثرات نوع چربی برای میزان کلسترول خون معنی دار بودبطوریکه اسید چرب با میانگین 146.46 میلی گرم در دسی لیتر و پیه با میانگین 188.78 میلی گرم در دسی لیتر به ترتیب کمترین و بیشترین میزان کلسترول را ایجاد کردند(P<0.05)  اثر اصلی منبع چربی بر میزان کلسترول زرده معنی دار شد (P<0.05) بطوریکه پیه با میانگین 5.65 میلی گرم در گرم و آفتابگردان با میانگین 6.85 میلی گرم در گرم به ترتیب کمترین و بیشترین میزان کلسترول زرده را ایجاد کردند. نتایج حاصله ازاثر اصلی رنگدانه تاثیر معنی داری بر رنگ زرده در هفته اول نشان داد (P<0.05) سطح دو و سه رنگدانه با میانگین درجه 10.667 و سطح صفر رنگدانه با میانگین درجه 3.33 به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیر را بر رنگ زرده گذاشتند . اثر اصلی آنزیم بر رنگ زرده معنی دار نبود, در حالیکه اثر اصلی چربی بر رنگ زرده معنی دار بود (P<0.05) پیه با میانگین درجه 9.06 و اسید چرب با میانگین درجه 8.28 به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیر را بر رنگ زرده گذاشتند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زعفریان، فائقه، شیوازاد، محمود، نیک خواه، علی، و زارع شحنه، احمد. (1386). اثر سطوح مختلف رنگدانه و منبع چربی, با و بدون آنزیم بر عملکرد و رنگ زرده تخم مرغ در مرغان تخمگذار. علوم کشاورزی ایران، 38(2)، 337-347. SID. https://sid.ir/paper/8423/fa

    Vancouver: کپی

    زعفریان فائقه، شیوازاد محمود، نیک خواه علی، زارع شحنه احمد. اثر سطوح مختلف رنگدانه و منبع چربی, با و بدون آنزیم بر عملکرد و رنگ زرده تخم مرغ در مرغان تخمگذار. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1386؛38(2):337-347. Available from: https://sid.ir/paper/8423/fa

    IEEE: کپی

    فائقه زعفریان، محمود شیوازاد، علی نیک خواه، و احمد زارع شحنه، “اثر سطوح مختلف رنگدانه و منبع چربی, با و بدون آنزیم بر عملکرد و رنگ زرده تخم مرغ در مرغان تخمگذار،” علوم کشاورزی ایران، vol. 38، no. 2، pp. 337–347، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8423/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا