مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

872
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

657
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

راههای انتقال وبا در طغیان تابستان 1382 در شهرستان زاهدان

صفحات

 صفحه شروع 173 | صفحه پایان 181

چکیده

 زمینه و هدف: طی سالهای گذشته هر ساله طغیان هایی از بیماری وبا در نقاط مختلف استان سیستان و بلوچستان منجمله شهرستان زاهدان رخ داده است. هدف اصلی این مطالعه مشخص نمودن مهمترین راههای انتقال بیماری وبا در طغیان تابستان 1382 بود. مواد و روش کار: مطالعه از نوع مورد شاهدی روی 20 نفر از بیماران و 89 نفر از شاهدها اجرا شد. از کلیه شرکت کنندگان در مطالعه اطلاعاتی در باره رفتارهای بهداشتی در خانواده مانند نحوه تامین آب آشامیدنی, استفاده از کلر 1%, نحوه نگهداری غذاها, وضعیت مستراح, رعایت بهداشت فردی, استفاده از صابون برای شستن دستها, مصرف غذا و نوشیدنی خارج از منزل, استفاده از یخ کارخانه ای و سابقه مسافرت جمع آوری شد. از کلیه موردها و همچنین شاهدهایی که رضایت داشتند نمونه مدفوع جهت آزمایش کشت مدفوع برای وبا تهیه شد. یافته ها: در تحلیل آماری با استفاده از روش رگرسیون لجستیک بین متغیرهای زیر و ابتلا به وبا رابطه معنی داری مشاهده شد: سن (0.8=OR , 0.9 تا 0.7 :CI), مصرف غذا در ضیافت ها (34.5=OR , 4.8 تا 250 :CI), عدم وجود صابون در محل دستشویی (4.7=OR , 1.3 تا 17.3 :CI) و بعد خانوار (1.3=OR , 1.1 تا 1.6 :CI). علاوه بر اینها در تحلیل تک متغیره, استفاده از یخ کارخانه ای نیز با ابتلا به وبا و ارتباط نشان می دهد (0.032=P). نتیجه گیری: مهمترین نکاتی که در ارتباط با این طغیان مشخص شد, اهمیت رعایت بهداشت فردی به خصوص شستن دستها, کنترل تولید و توزیع یخ های کارخانه ای و همچنین اهمیت ارتباط مصرف غذا در مراسم و مهمانی ها با ابتلا به بیماری بود.  

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ایزدی، شاهرخ، طباطبایی، سیدمهدی، میرادی، محمدرضا، شیخ زاده، خداداد، و امیرآبادی، علیرضا. (1383). راههای انتقال وبا در طغیان تابستان 1382 در شهرستان زاهدان. مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences، 6(3)، 173-181. SID. https://sid.ir/paper/84290/fa

Vancouver: کپی

ایزدی شاهرخ، طباطبایی سیدمهدی، میرادی محمدرضا، شیخ زاده خداداد، امیرآبادی علیرضا. راههای انتقال وبا در طغیان تابستان 1382 در شهرستان زاهدان. مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences[Internet]. 1383؛6(3):173-181. Available from: https://sid.ir/paper/84290/fa

IEEE: کپی

شاهرخ ایزدی، سیدمهدی طباطبایی، محمدرضا میرادی، خداداد شیخ زاده، و علیرضا امیرآبادی، “راههای انتقال وبا در طغیان تابستان 1382 در شهرستان زاهدان،” مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences، vol. 6، no. 3، pp. 173–181، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84290/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا