مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,525
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مداخلات تغذیه ای بر تغییر الگوی مصرف غذایی کارگران و کارمندان

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 37

چکیده

 زمینه و هدف: پروژه مداخلاتی محیط کار از برنامه قلب سالم اصفهان, با هدف اصلاح الگوی زندگی کارگران و کارمندان در شهرستان های اصفهان و نجف آباد (جامعه مداخله) و شهرستان اراک (جامعه شاهد) به مدت 5 سال به اجرا درآمد. از جمله مداخلات این پروژه مداخلات تغذیه ای بود.مواد و روش کار: الگوی مصرف غذایی افراد به کمک پرسشنامه فراوانی مصرف به همراه سایر اطلاعات دموگرافیک این گروه به وسیله پرسشنامه ای دیگر از هر دو جامعه قبل, بعد و سالانه طی مداخلات جمع آوری شد. سپس اطلاعات به کمک تست های آماری Genera Linear Models (GLM) و Trend analysis و آمار توصیفی مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته‏ ها: مصرف نوشابه های گازدار و روغن هیدروژنه در کارگران و کارمندان در جامعه مداخله بیش از شاهد کاهش و میوه جات و سبزیجات افزایش یافت (p<0.003). مصرف روغن مایع در کارگران گروه مداخله بیش از شاهد افزایش یافت اما در مورد کارمندان کاهش در جامعه شاهد به طور معنی داری بیش از مداخله بود (p<0.001). در مورد مصرف مغزهای گیاهی تنها در کارگران افزایش معنی داری دیده شد (p<0.001). مصرف گوشت مرغ در کارگران و کارمندان شاهد به طور معنی داری بیش از مداخله افزایش یافت (p=0.04). مصرف ماهی در هیچ یک از کارگران و کارمندان تغییر نکرد (p>0.27). مصرف غذاهای آماده در کارمندان جامعه مداخله در مقایسه با شاهد افزایش داشت (p<0.001).نتیجه‏ گیری: از این مطالعه چنین نتیجه گیری می شود که به طور کلی مداخلات تغذیه ای اثرات مطلوبی بر عملکرد کارگران و کارمندان این جامعه ایرانی داشته است و مداخلات این مطالعه به عنوان مداخلات کاربردی برای سایر جوامع مشابه قابل استفاده می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بشتام، مریم، زارع، کریم، صادقی، شهریار، سجادی، فیروزه، شاهرخی، شهناز، بشتام، منصوره، و پارسا، عبدالرضا. (1390). تاثیر مداخلات تغذیه‌ ای بر تغییر الگوی مصرف غذایی کارگران و کارمندان. مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences، 13(5)، 31-37. SID. https://sid.ir/paper/84591/fa

    Vancouver: کپی

    بشتام مریم، زارع کریم، صادقی شهریار، سجادی فیروزه، شاهرخی شهناز، بشتام منصوره، پارسا عبدالرضا. تاثیر مداخلات تغذیه‌ ای بر تغییر الگوی مصرف غذایی کارگران و کارمندان. مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences[Internet]. 1390؛13(5):31-37. Available from: https://sid.ir/paper/84591/fa

    IEEE: کپی

    مریم بشتام، کریم زارع، شهریار صادقی، فیروزه سجادی، شهناز شاهرخی، منصوره بشتام، و عبدالرضا پارسا، “تاثیر مداخلات تغذیه‌ ای بر تغییر الگوی مصرف غذایی کارگران و کارمندان،” مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences، vol. 13، no. 5، pp. 31–37، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84591/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button