مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,740
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

650
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی و شناسایی ارقام سیب زمینی مقاوم به بیماری ساق سیاه (پوسیدگی نرم)

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 26

چکیده

 به منظور یافتن ارقام مقاوم به بیماری مهم و اقتصادی ساق سیاه 50 رقم سیب زمینی مورد آزمون مقاومت قرار گرفتند. از هر رقم پنچ غده عاری از آلودگی انتخاب و پس از ضدعفونی سطحی در شرایط آزمایشگاه با غلظت107×1 کلنی باکتری Pectobacterium carotovorum sub sp carotovorum در میلی لیتر مایه زنی شدند. جهت فراهم شدن رطوبت نسبی مورد نیاز, غده های مایه زنی شده با پلاستیک پوشیده شدند و پس از یک هفته با استفاده از روش وینستد و کلمن با آزمون رتبه دهی از صفر (بدون علایم لهیدگی و تغییر رنگ بافت غده) تا هشت (بیشترین پوسیدگی و تغییر رنگ بافت غده) رتبه بندی شدند. ارقام کندور, دیامانت, آرانکا, مورن, سانته و کوزیما نسبت به بقیه ارقام در آزمون مقدماتی تحمل بیشتری به عامل بیماری نشان دادند. در ارزیابی گلخانه ایی, 19 رقم که در آزمون  مقدماتی نسبتا متحمل بودند, در قالب طرح کاملا تصادفی (19 تیمار در 4 تکرار) کشت شدند و زمانی که گیاهچه ها به ارتفاع 20-15 سانتی متر رسیدند از محل پایین ترین برگ با روش تزریق ساقه با سوسپانسیون باکتری مایه زنی شدند. هفت تا ده روز پس از مایه زنی نمره صفر برای گیاهچه هایی که فاقد علایم و نمره هشت برای گیاهچه هایی که علایم زردی, پژمردگی, سیاه شدن و لهیدگی ساقه را داشتند منظور شد. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که ارقام مورن, ریمارکا, مارفونا و سانته نسبت به عامل بیماری متحمل و ارقام سینجا, سرناد, ایدول, کندور, رومانو, آرانکا و دیامانت حساس ارزیابی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، عزیز، و ظفری، دوستمراد. (1384). ارزیابی و شناسایی ارقام سیب زمینی مقاوم به بیماری ساق سیاه (پوسیدگی نرم). پژوهش کشاورزی، 5(2)، 17-26. SID. https://sid.ir/paper/84663/fa

    Vancouver: کپی

    باقری عزیز، ظفری دوستمراد. ارزیابی و شناسایی ارقام سیب زمینی مقاوم به بیماری ساق سیاه (پوسیدگی نرم). پژوهش کشاورزی[Internet]. 1384؛5(2):17-26. Available from: https://sid.ir/paper/84663/fa

    IEEE: کپی

    عزیز باقری، و دوستمراد ظفری، “ارزیابی و شناسایی ارقام سیب زمینی مقاوم به بیماری ساق سیاه (پوسیدگی نرم)،” پژوهش کشاورزی، vol. 5، no. 2، pp. 17–26، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84663/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button