مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

804
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مرحله رشد و چین بر صفات زراعی، ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی اسپرس

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 70

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثر مرحله رشد و چین بر صفات زراعی, ترکیبات شیمیایی و ارزش غذایی اسپرس در سال زراعی 1382-1383 انجام شد. آزمایش تعیین صفات زراعی و ترکیبات شیمیایی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و آزمایش تعیین ضرایب قابلیت هضم با طرح کاملا تصادفی انجام شد. مراحل رشد شامل غنچه دهی کامل, شروع گلدهی و گلدهی کامل و چین ها نیز شامل چین های اول, دوم, سوم و چهارم بود. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد با افزایش رشد گیاه, طول بوته, درصد ماده خشک و درصد دیواره سلولی محلول در شوینده خنثی افزایش یافت و برعکس نسبت برگ به ساقه, درصد پروتئین خام و کربوهیدرات های غیر فیبری سیر نزولی نشان داد. تفاوت بین طول بوته در سه مرحله رشد و نسبت برگ به ساقه در مرحله اول با سایر مراحل معنی دار شد (P<0.05), به طوری که طول بوته از چین دوم تا چهارم افزایش و نسبت برگ به ساقه کاهش یافت. در طی سه مرحله رشد, پروتئین خام بوته به ترتیب برابر 21.41, 19.47 و 18.21 درصد و دیواره سلولی محلول در شوینده خنثی بوته به ترتیب برابر 37.82, 42.20 و 48.79 درصد با اختلاف معنی دار به دست آمد. پروتئین خام بوته در چین چهارم با 20.73 درصد, بیشتر از سایر چین ها و دیواره سلولی محلول در شوینده خنثی در چین اول با 40.68 درصد, کمتر از دیگر چین ها بود (P<0.05). درصد قابلیت هضم ماده خشک, پروتئین خام, دیواره سلولی محلول در شوینده خنثی, کربوهیدرات های غیر فیبری, مواد آلی, الیاف خام و مجموع مواد مغذی قابل هضم با پیشرفت مرحله رشد کاهش یافت (P<0.05). با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد که علوفه اسپرس در مرحله شروع گلدهی نسبت به دیگر مراحل و چین سوم نسبت به سایر چین ها دارای قابلیت های کمی و کیفی مطلوب تری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، علی، طباطبایی، محمدمهدی، احمدی، احمد، و سپهری، علی. (1386). اثر مرحله رشد و چین بر صفات زراعی, ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی اسپرس. پژوهش کشاورزی، 7(4 (ب) (ویژه نامه))، 61-70. SID. https://sid.ir/paper/84782/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی علی، طباطبایی محمدمهدی، احمدی احمد، سپهری علی. اثر مرحله رشد و چین بر صفات زراعی, ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی اسپرس. پژوهش کشاورزی[Internet]. 1386؛7(4 (ب) (ویژه نامه)):61-70. Available from: https://sid.ir/paper/84782/fa

    IEEE: کپی

    علی رضایی، محمدمهدی طباطبایی، احمد احمدی، و علی سپهری، “اثر مرحله رشد و چین بر صفات زراعی, ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی اسپرس،” پژوهش کشاورزی، vol. 7، no. 4 (ب) (ویژه نامه)، pp. 61–70، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84782/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button