مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

968
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر فرآوری های فیزیکی و شیمیایی کنجاله کلزا بر حلالیت، تجزیه پذیری و قابلیت هضم پروتیین خام

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 139

چکیده

 پژوهش حاضر جهت مقایسه اثر فرآوری های مختلف شیمیایی و فیزیکی بر میزان حلالیت پروتیین کنجاله کلزا, تجزیه پذیری (در شکمبه) و قابلیت هضم (در دام زنده) انجام پذیرفت. تیمارها شامل: کنجاله کلزای فرآوری نشده (T0), کنجاله فرآوری شده با فرمالدیید (T1), کنجاله فرآوری شده با اسید استیک (T2) و کنجاله فرآوری شده با حرارت (T3) بود. حلالیت پروتیین بر اساس تفکیک پروتیین به بخش های A+B1, B2,B3  و C در سه محلول مختلف بافر فسفات, محلول شوینده خنثی و محلول شوینده اسیدی اندازه گیری شد. جهت بررسی خصوصیات تجزیه پذیری و تجزیه پذیری موثر پروتیین کنجاله کلزا فرآوری شده و بدون فرآوری, تیمارها در فواصل زمانی مختلف (0, 2, 4, 8, 16, 24 و 48 ساعت) از طریق فیستولای دایمی در شکمبه دو راس گوسفند قرار داده شد. نیتروژن باقیمانده از کیسه های نایلونی در هر زمان انکوباسیون برای اندازه گیری بخش های a, b و c و تخمین تجزیه پذیری موثر در سرعت عبور 5 درصد در ساعت استفاده شد. بررسی حلالیت آزمایشگاهی پروتیین کنجاله کلزا کاهش معنی داری (p<0.05) را در بخش A+B1 نشان داد, در حالی که بخش B2 در تیمارهای فیزیکی و تیمارهای شیمیایی افزایش داشت. بخش های B3 و C با فرآوری های انجام شده تحت تاثیر قرار نگرفت (p>0.05). نتایج تجزیه پذیری پروتیین نشان داد که در گروه شاهد درصدهای (5.74) a بالاتر و (76.32) b پایین تر از دیگر تیمارها بود (p<0.05). تفاوت معنی داری در نرخ تجزیه پذیری بین تیمار شاهد و تیمارهای دیگر وجود داشت. تجزیه پذیری موثر پروتیین در نرخ عبور 5 درصد در ساعت کاهش معنی داری در دامنه 15 - 19 درصد در تیمارهای فیزیکی و شیمیایی نسبت به شاهد نشان داد. تجزیه پذیری موثر پروتیین در تیمارهای T0, T1,T2  و T3 به ترتیب برابر 63.55, 52.15, 53.65 و 51.50 درصد بود. افزایش معنی داری (p<0.05) در قابلیت هضم ظاهری پروتیین خام بین گروه شاهد و دیگر تیمارها مشاهده شد. قابلیت هضم پروتیین خام در تیمار (81.43) T1 بالاترین, و به ترتیب در تیمارهای (80.42) T2,(78.84) T3  و(73.26) T0  بود. به طور کلی نتایج نشان داد که فرآوری های حرارتی و شیمیایی کنجاله کلزا نسبت پروتیین غیرقابل تجزیه در شکمبه را از طریق تغییر بخش بالقوه قابل تجزیه (b) و نرخ تجزیه (c) پروتیین افزایش داد. هم چنین علی رغم کاهش در میزان تجزیه پذیری پروتیین در شکمبه, میزان قابلیت هضم آن در کل دستگاه گوارش حیوان به طور موثری بهبود یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اقبالی کوزه کنان، منصور، کفیل زاده، فرخ، و هژبری، فردین. (1386). اثر فرآوری های فیزیکی و شیمیایی کنجاله کلزا بر حلالیت, تجزیه پذیری و قابلیت هضم پروتیین خام. پژوهش کشاورزی، 7(4 (ب) (ویژه نامه))، 127-139. SID. https://sid.ir/paper/84783/fa

    Vancouver: کپی

    اقبالی کوزه کنان منصور، کفیل زاده فرخ، هژبری فردین. اثر فرآوری های فیزیکی و شیمیایی کنجاله کلزا بر حلالیت, تجزیه پذیری و قابلیت هضم پروتیین خام. پژوهش کشاورزی[Internet]. 1386؛7(4 (ب) (ویژه نامه)):127-139. Available from: https://sid.ir/paper/84783/fa

    IEEE: کپی

    منصور اقبالی کوزه کنان، فرخ کفیل زاده، و فردین هژبری، “اثر فرآوری های فیزیکی و شیمیایی کنجاله کلزا بر حلالیت, تجزیه پذیری و قابلیت هضم پروتیین خام،” پژوهش کشاورزی، vol. 7، no. 4 (ب) (ویژه نامه)، pp. 127–139، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84783/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button