مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,865
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارزش غذایی تفاله ریشه شیرین بیان و اثر کاربرد آن در جیره بره های در حال رشد کردی

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 126

چکیده

 گیاه شیرین بیان از خانواده لگومینوز است. عصاره ریشه آن در صنایع دارویی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. پس از استخراج عصاره از ریشه, بقایای حاصل را اصطلاحا تفاله می نامند. به منظور بررسی ارزش غذایی تفاله ریشه شیرین بیان, ابتدا ترکیبات شیمیایی این تفاله به روش تجزیه تقریبی و سپس ضرایب قابلیت هضم ماده خشک, ماده آلی و انرژی با استفاده از حیوان زنده تعیین شد. تفاله ریشه شیرین بیان به نسبت های صفر, 13.5, 20 و 26.5 درصد در جیره بره های نر کردی جای گزین یونجه و کاه شد. نسبت علوفه به مواد متراکم 33.33 به 66.66 درصد و جیره ها از نظر انرژی و نیتروژن یکسان در نظر گرفته شدند. جیره های فوق در اختیار 32 راس بره نژاد کردی در قالب 4 تیمار قرار گرفت, تا اثر به کارگیری سطوح مختلف تفاله بر میانگین افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بره ها در دوره های مختلف رشد تعیین و با یکدیگر مقایسه شود. نتایج حاصل نشان داد که میانگین ترکیب شیمیایی تفاله ریشه شیرین بیان با 91.4% ماده خشک و 4.4 مگا کالری در کیلو گرم ماده خشک انرژی خام, شامل 8.05% پروتیین خام, 0.7% چربی خام, 9.4% خاکستر, 38% فیبر خام, 67.7% NDF, ADF %46.7,ADL %20.4 , %0.87 کلسیم و 0.23% فسفر بود. ضرایب قابلیت هضم ماده خشک, ماده آلی و انرژی به ترتیب برابر با 37.43%, 40.02% و 38.08% و پس از کسر اثرات تجمعی به ترتیب برابر با 42.20%, 40.09% و 42.63% شد. متوسط افزایش وزن روزانه در تیمارهای حاوی صفر, 13.5, 20 و 26.5 درصد تفاله به ترتیب 212.08, 207.00, 213.39 و 220.75 گرم بود که از نظر آماری بین تیمارها تفاوت معنی داری وجود نداشت. ضرایب تبدیل غذایی در تیمارهای 1 تا 4 به ترتیب برابر 7.69, 7.58, 7.46 و 7.29 بود که تفاوت آن ها معنی دار نبود. به نظر می رسد این تفاله را می توان جایگزین بخشی از مواد خشبی (کاه) خوراک در جیره هایی مشابه نموده, بدون آن که اثر منفی بر عملکرد تولیدی دام داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، عیسی، طباطبایی، محمدمهدی، ساکی، علی اصغر، عربی، حسنعلی، یعقوب فر، علی اکبر، زابلی، خلیل، و احمدی، احمد. (1386). بررسی ارزش غذایی تفاله ریشه شیرین بیان و اثر کاربرد آن در جیره بره های در حال رشد کردی. پژوهش کشاورزی، 7(4 (ب) (ویژه نامه))، 117-126. SID. https://sid.ir/paper/84790/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی عیسی، طباطبایی محمدمهدی، ساکی علی اصغر، عربی حسنعلی، یعقوب فر علی اکبر، زابلی خلیل، احمدی احمد. بررسی ارزش غذایی تفاله ریشه شیرین بیان و اثر کاربرد آن در جیره بره های در حال رشد کردی. پژوهش کشاورزی[Internet]. 1386؛7(4 (ب) (ویژه نامه)):117-126. Available from: https://sid.ir/paper/84790/fa

    IEEE: کپی

    عیسی میرزایی، محمدمهدی طباطبایی، علی اصغر ساکی، حسنعلی عربی، علی اکبر یعقوب فر، خلیل زابلی، و احمد احمدی، “بررسی ارزش غذایی تفاله ریشه شیرین بیان و اثر کاربرد آن در جیره بره های در حال رشد کردی،” پژوهش کشاورزی، vol. 7، no. 4 (ب) (ویژه نامه)، pp. 117–126، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84790/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button