مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,038
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی دانه تریتیکاله در مقایسه با دانه گندم و جو در تغذیه گوسفند زل

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 53

چکیده

 تریتیکاله گیاهی است که از تلاقی گندم و چاودار حاصل شده است. این گیاه در مناطق خشک, سرد و در ارتفاعات همراه با خاکهای ضعیف و شنی که گندم و جو قابلیت تولید کمی دارند, قادر به سازگاری با محیط و تولید مناسب می باشد و دانه این گیاه از نظر شکل ظاهری شبیه گندم است ولی از نظر پروتیین موجود در دانه نسبت به دانه گندم و جو برتری دارد. در این تحقیق از 16 راس گوسفند نر نژاد زل در قالب طرح آماری کاملا تصادفی مشتمل بر 4 تیمار و هر تیمار دارای 4 تکرار استفاده شد. جیره خوراکی از چهار گروه شامل دانه های گندم قدس, جو والفجر و دو رقم تریتیکاله  PGSو MUSS تشکیل شد. نتایج نشان داد که از نظر خوشخوراکی (مصرف ماده خشک) دانه جو نسبت به دانه گندم دارای برتری معنی داری بوده است.  (P<0.05) اگر چه بین مقدار مصرف ماده خشک دو رقم تریتیکاله و گندم تفاوت معنی داری مشاهده نشد ولی دو رقم تریتیکاله از این حیث نسبت به گندم برتری داشته اند (کاه و دانه بصورت مخلوط خورانده شده است).ضریب قابلیت هضم ماده خشک, ماده آلی, پروتیین خام, چربی خام, (NFE)  در دانه های مورد شرح یکسان و تفاوت معنی داری بین آنها مشاهده نشد. همچنین انرژی خام, مجموع مواد مغذی قابل هضم (TDN), انرژی قابل هضم و انرژی متابولیسمی دانه ها همین روند را نشان دادند. نتایج فوق نشان می دهد که با توجه به قابلیت هضم و انرژی زایی یکسان می توان از دانه رقم های تریتیکاله در جایگزینی با دانه جو و بویژه دانه گندم که مصرف انسانی دارد, در تامین بخشی از کنسانتره دامها مخصوصا گوسفند استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ساکی، علی اصغر، امام جمعه، ناصر، نوروزیان، حسین، و نیک خواه، علی. (1379). تعیین ارزش غذایی دانه تریتیکاله در مقایسه با دانه گندم و جو در تغذیه گوسفند زل. پژوهش کشاورزی، 2(2)، 44-53. SID. https://sid.ir/paper/84847/fa

    Vancouver: کپی

    ساکی علی اصغر، امام جمعه ناصر، نوروزیان حسین، نیک خواه علی. تعیین ارزش غذایی دانه تریتیکاله در مقایسه با دانه گندم و جو در تغذیه گوسفند زل. پژوهش کشاورزی[Internet]. 1379؛2(2):44-53. Available from: https://sid.ir/paper/84847/fa

    IEEE: کپی

    علی اصغر ساکی، ناصر امام جمعه، حسین نوروزیان، و علی نیک خواه، “تعیین ارزش غذایی دانه تریتیکاله در مقایسه با دانه گندم و جو در تغذیه گوسفند زل،” پژوهش کشاورزی، vol. 2، no. 2، pp. 44–53، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84847/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button