مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,196
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

936
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آگاهی و عملکرد مردم شهر کرمانشاه در زمینه ایمنی و بهداشت مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 113

چکیده

 زمینه و هدف: توجه به بهداشت و ایمنی مواد غذایی, توفیق شگرفی در جهان به همراه دارد. اخیرا به دلایلی چون تولید انبوه, پردازش مواد غذایی, جهانی شدن تجارت مواد غذایی و صنعتی شدن شیوع بیماری های مرتبط با آب و غذای آلوده رو به افزایش است. لذا بررسی آگاهی و عملکرد افراد یک ضرورت بوده و این پژوهش با هدف بررسی آگاهی و عملکرد مردم شهر کرمانشاه در ارتباط با بهداشت و ایمنی مواد غذایی انجام شد. روش کار: پژوهش یک مطالعه مقطعی در سال 1396-1395 بود که جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه انجام گرفت. نمونه مورد بررسی 252 نفر از ساکنین شهر کرمانشاه بودند که به صورت تصادفی با نمونه برداری خوشه ای انتخاب شدند. اطلاعات بدست آمده با نرم افزار SPSS 17 و آزمون X2 و اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: اغلب افراد مورد مطالعه از آگاهی و یا عملکرد مناسبی در مورد برخی فاکتورهای مرتبط با مسمومیت غذایی برخوردار نبودند. 54% افراد, به غلط تصور می کردند غذاهایی که بطور کامل پخته می شوند هم دارای میکروب هستند. همچنین, 68.3% افراد, عملکرد بهداشتی مناسبی در خصوص مصرف میوه و سبزی تازه نداشتند, بطوریکه فقط به پاک کردن آن قبل از مصرف اکتفا می کردند. در نهایت میانگین امتیاز آگاهی و عملکرد به ترتیب 11.62±2.27 و 17.69±1.59 بدست آمد. نتیجه گیری: باتوجه به ارتباط معنی دار بین آگاهی و عملکرد افراد در خصوص ایمنی و بهداشت مواد غذایی, لزوم اجرای برنامه های آموزشی مناسب جهت افزایش بیشتر آگاهی و متعاقبا افزایش بهبود عملکرد توسط ارگان های زیربط می تواند ارتقاء دهنده وضع موجود باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جانجانی، حسنا، مهرعلیان، محمد، شمسی زاده، زهرا، سنگ سفیدی، زهره سادات، و خشیج، مریم. (1397). آگاهی و عملکرد مردم شهر کرمانشاه در زمینه ایمنی و بهداشت مواد غذایی. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 16(1 )، 99-113. SID. https://sid.ir/paper/84939/fa

    Vancouver: کپی

    جانجانی حسنا، مهرعلیان محمد، شمسی زاده زهرا، سنگ سفیدی زهره سادات، خشیج مریم. آگاهی و عملکرد مردم شهر کرمانشاه در زمینه ایمنی و بهداشت مواد غذایی. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1397؛16(1 ):99-113. Available from: https://sid.ir/paper/84939/fa

    IEEE: کپی

    حسنا جانجانی، محمد مهرعلیان، زهرا شمسی زاده، زهره سادات سنگ سفیدی، و مریم خشیج، “آگاهی و عملکرد مردم شهر کرمانشاه در زمینه ایمنی و بهداشت مواد غذایی،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 16، no. 1 ، pp. 99–113، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84939/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا