مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,292
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,151
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه خطاهای انسانی در یکی از اتاق های کنترل صنایع پتروشیمی توسط تکنیک CREAM با رویکرد ارگونومی شناختی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 30

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه در بسیاری از محیط های شغلی نظیر صنایع هسته ای, نظامی و شیمیایی بروز یک خطای انسانی می تواند به حادثه ای فاجعه بار منتهی شود. ویژگی عمومی سامانه های بزرگ فن آوری این است که مقادیر عظیمی از مواد بالقوه خطرناک در یک واحد متمرکز هستند و توسط چند کاربر, کنترل می شوند. اتاق کنترل به عنوان قلب تپنده یک سامانه می باشد و هر گونه خطا در وظایف کاربرها می تواند پیامدهای جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. بنابراین, مطالعه حاضر با هدف شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی در اتاق کنترل یکی از صنایع پتروشیمی با استفاده از روش Cognitive Reliability Error Analysis Method (CREAM) به انجام رسید.روش کار: مطالعه حاضر, یک مطالعه مورد پژوهی توصیفی - تحلیلی می باشد که در اتاق کنترل یکی از صنایع پتروشیمی که دارای 39 نفر شاغل می باشد, اجرا گردید. در ابتدا با روش تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی (HTA) وظایف شغلی تحلیل گشته و سپس با استفاده از روش اولیه و گستردهCREAM , کنترل های محتمل کاربر و خطاهای احتمالی شناختی برای وظایف شغلی تحلیل شده تعیین گردید.نتایج: بر اساس نتایج روش اولیهCREAM , برای وظایف اقدام, بردمن و سرپرست نوبت کار نوبت کار, نوع سبک کنترلی لحظه ای و برای وظیفه نوبت کار ارشد اتاق کنترل, نوع سبک کنترلی تاکتیکی تعیین گردید و بر اساس نتایج روش گستردهCREAM , از تعداد کل خطاهای شناسایی شده, خطای اجرا (51.70%), خطای تفسیر (19.55%), خطای برنامه ریزی (14.94%) و خطای مشاهده (13.81%) بدست آمد.نتیجه گیری: مطابق با روش اولیه CREAM عواملی CPCs مرتبط با کاهش اطمینان عملکرد شامل, انجام دو یا چند کار بطور همزمان, زمان انجام کار (ریتم سیرکادین) و کیفیت آموزشهای موجود و تجربیات کاری می باشد که باعث ایجاد سبک کنترلی لحظه ای می گردد. و مطابق با روش گسترده CREAM بیشترین خطاهای شناختی شامل خطای اجرا و مهمترین فعالیت های شناختی مرتبط با فرایند کنترلی در این اتاق کنترل, فعالیت ارتباط, اجرا, تشخیص, پایش و برنامه ریزی بوده که توجه به تهیه و تدوین دستور العمل های کاری, برگزاری دوره های آموزشی, برنامه نوبت کاری, بهینه سازی سامانه ارتباطی و ایجاد تغییرات لازم در نرم افزار کنترلی ضروری می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظلومی، عادل، حمزییان زیارانی، مصطفی، دادخواه، اصغر، جهانگیری، مهدی، محدثی، پریسا، و قاسمی، مهدی. (1389). مطالعه خطاهای انسانی در یکی از اتاق های کنترل صنایع پتروشیمی توسط تکنیک CREAM با رویکرد ارگونومی شناختی. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 8(4)، 15-30. SID. https://sid.ir/paper/85190/fa

    Vancouver: کپی

    مظلومی عادل، حمزییان زیارانی مصطفی، دادخواه اصغر، جهانگیری مهدی، محدثی پریسا، قاسمی مهدی. مطالعه خطاهای انسانی در یکی از اتاق های کنترل صنایع پتروشیمی توسط تکنیک CREAM با رویکرد ارگونومی شناختی. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1389؛8(4):15-30. Available from: https://sid.ir/paper/85190/fa

    IEEE: کپی

    عادل مظلومی، مصطفی حمزییان زیارانی، اصغر دادخواه، مهدی جهانگیری، پریسا محدثی، و مهدی قاسمی، “مطالعه خطاهای انسانی در یکی از اتاق های کنترل صنایع پتروشیمی توسط تکنیک CREAM با رویکرد ارگونومی شناختی،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 8، no. 4، pp. 15–30، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85190/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا