مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,746
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

664
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی در نوجوانان شهر همدان

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 39

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری های قلبی عروقی علت عمده مرگ در جهان به شمار می روند. عوامل مختلفی از جمله تغییر در شیوه زندگی در میزان بروز این بیماری ها دخالت دارند. ریشه بیماری های قلبی عروقی به دوران کودکی بر می گردد بنابراین پیشگیری زود هنگام از بیماری های قلبی عروقی بهتر است از زمان کودکی و نوجوانی برای اصلاح عوامل خطر انجام شود.روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی - مقطعی می باشد که با هدف تعیین شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی در سبک زندگی نوجوانان شهر همدان در سال 1386 انجام شده است. نمونه های پژوهش را 1000 نفر از نوجوانان شهر همدان تشکیل دادند که به روش نمونه گیری طبقه ای - خوشه ای انتخاب شدند. نتایج با استفاده از آمار توصیفی ارایه گردید.نتایج: یافته های پژوهش نشان داد که واحدهای مورد پژوهش دارای سابقه خانوادگی فشار خون بالا (23.1%), دیابت (9.5%), چربی خون بالا (23.3%) و سکته قلبی (13.5%) در خانواده خود بودند. یافته ها همچنین نشان داد که واحدهای مورد پژوهش دارای شاخص توده بدنی بالاتر از 25 کیلوگرم بر مترمربع (10.6%), بدون پیاده روی (8.2%), نداشتن فعالیت ورزشی (59.1%), استفاده بیش از 5 ساعت کامپیوتر در روز (10.8%), استفاده از تلویزیون بیش از 5 ساعت در روز (29.2%), مصرف روغن های اشباع در خانواده (50.8%), مصرف مواد لبنی پرچربی (33.1%), استفاده از غذاهای آماده (48.6%), استفاده از تنقلات (پفک و چیپس) (75.4%), استفاده از روش سرخ کردن بعنوان متداول ترین شیوه پخت غذا در خانواده (35.9%), مواجهه با دود سیگار بستگان نوجوان (67.7), استعمال سیگار در دوستان نوجوان (25%) و استعمال سیگار در خود نوجوان (3.4%) بودند.نتیجه گیری: در این مطالعه مشخص گردید که اکثر نوجوانان در معرض یا مستعد انواع عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی هستند با توجه به اهمیت این بیماری ها به نظر می رسد که باید اقدامات آموزشی وسیع و گسترده به منظور افزایش سطح آگاهی و سپس عملکرد مردم خصوصا نوجوانان در مورد پیشگیری اولیه از بیماری ها صورت پذیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خداویسی، مسعود، یعقوبی، افسانه، برزو، سیدرضا، و خداویسی، محمود. (1389). شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی در نوجوانان شهر همدان. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 8(4)، 31-39. SID. https://sid.ir/paper/85192/fa

    Vancouver: کپی

    خداویسی مسعود، یعقوبی افسانه، برزو سیدرضا، خداویسی محمود. شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی در نوجوانان شهر همدان. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1389؛8(4):31-39. Available from: https://sid.ir/paper/85192/fa

    IEEE: کپی

    مسعود خداویسی، افسانه یعقوبی، سیدرضا برزو، و محمود خداویسی، “شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی در نوجوانان شهر همدان،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 8، no. 4، pp. 31–39، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85192/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا