مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن شیر سویا بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی شیر پروبیوتیک تخمیر شده با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس

صفحات

 صفحه شروع 206 | صفحه پایان 210

چکیده

 هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی تاثیر افزودن شیر سویا بر خواص فیزیکوشیمیایی, میکروبی, و حسی شیر تخمیر شده با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بود. ابتدا لوبیای سویا با نسبت 1 به 5 وزنی/حجمی با آب مقطر مخلوط گردید. شیر سویای تهیه شده با نسبت های 20%, 40% و 60% به شیر افزوده شد. شیر ساده به عنوان کنترل مورد استفاده قرار گرفت. نمونه ها استریل و سپس با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس LA-5 تخمیر شده و در دمای 5 درجه سانتیگراد به مدت 14 روز نگهداری شدند. شمارش میکروبی, اسیدیته, pH, سینرسیس, و ارزیابی حسی طی مدت نگهداری انجام گرفت. نتایج نشان داد که تمام نمونه ها حداقل دوز موثر LA-5 را در روز 14 دارا بودند, اگرچه کاهش معنی داری در نمونه های حاوی 60% شیر سویا مشاهده شد. در هر روز آزمایش کاهش قابل توجهی در pH نمونه ها وجود داشت. افزودن شیر سویا به شیر سینرسیس را به خصوص در نمونه های حاوی 60% شیر سویا افزایش داد. امتیاز بافت, احساس دهانی, بو و طعم نمونه های حاوی 40% و 60% شیر سویا به طور معنی داری کمتر از سایر نمونه ها بود. پارامتر L* رنگ در نمونه های حاوی 60% شیر سویا به طور معنی داری کاهش داشت و این کاهش با افزایش مدت نگهداری مشهودتر بود. در مجموع, افزودن 20% شیر سویا تغییر زیادی در خواص فیزیکوشیمیایی و حسی شیر ایجاد نکرد در عین اینکه محیط مناسبی برای رشد LA-5 فراهم نمود. بنابراین مخلوط شیر و 20% شیر سویا می تواند به عنوان محصول پروبیوتیکی خوب با محتوای لاکتوز کمتر و فواید تغذیه ای بیشتر معرفی شود.متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد, لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی، اسما، مظلومی، سیدمحمد، حسن زاده رستمی، زهرا، و اخلاقی، معصومه. (1393). اثر افزودن شیر سویا بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی شیر پروبیوتیک تخمیر شده با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)، 15(3 (مسلسل 48))، 206-210. SID. https://sid.ir/paper/85679/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی اسما، مظلومی سیدمحمد، حسن زاده رستمی زهرا، اخلاقی معصومه. اثر افزودن شیر سویا بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی شیر پروبیوتیک تخمیر شده با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)[Internet]. 1393؛15(3 (مسلسل 48)):206-210. Available from: https://sid.ir/paper/85679/fa

    IEEE: کپی

    اسما کاظمی، سیدمحمد مظلومی، زهرا حسن زاده رستمی، و معصومه اخلاقی، “اثر افزودن شیر سویا بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی شیر پروبیوتیک تخمیر شده با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس،” مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)، vol. 15، no. 3 (مسلسل 48)، pp. 206–210، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85679/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button