مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

932
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نقش هیستامین آندوژن مرکزی و گیرنده های  H2, H1 و  H3 هیستامین در مصرف غذای جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 60

چکیده

 در مطالعه حاضر نقش هیستامین آندوژن و گیرنده های مرکزی هیستامین در مصرف غذا در جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. برای دستیابی به این هدف, با استفاده از تزریق داخل بطن مغزی تیوپراماید (آنتاگونیست گیرنده H3 هیستامین) و آراآلفامتیل هیستامین (آگونیست گیرنده H3 هیستامین) میزان هیستامین آندوژن آزاد شده از نورون های هیستامینرژیک را تغییر داده و از این طریق اثرات سیستم هیستامینرژیک را بر روی اشتها مورد مطالعه قرار دادیم. بعلاوه برای تعیین اینکه کدامیک از گیرنده های هیستامین در تغییرات اشتهای حاصل از هیستامین نقش دارند مهارکننده های گیرنده H2, H1, به جوجه هایی که تیوپراماید را دریافت می دارند به صورت پیش تزریق از طریق داخل بطن مغزی تزریق گردید. تزریق تیوپراماید (600 و 300 نانومول به ازای هر پرنده) مصرف غذا را به صورت وابسته به دوز کاهش داد (P<0.05). در مقابل, تزریق داخل بطن مغزی آراآلفامتیل هیستامین (400 و 200 نانومول) مصرف غذا را افزایش داد (P<0.05). کلر فنیرآمین (128 و 256 نانومول), آنتاگونیست گیرنده های H1, مصرف غذا را بالا برد (P<0.05). در حالیکه فاموتیدین آنتاگونیست گیرنده های H2 در مقادیر 74 یا 148 نانومول اثری بر اشتهای جوجه ها نداشت. فاموتیدین با مقدار 256 نانومول مصرف غذا را به شدت کاهش داد (P<0.05). پیش تزریق کلر فنیرآمین (256 نانومول) به شدت اثرات تیوپراماید (600 نانومول) را بر مصرف غذای جوجه ها کاهش داد (P<0.05). به طور خلاصه نتایج حاصل از این مطالعه بیان می دارد که هیستامین اثرات ضد اشتهای خود را نه از طریق گیرنده های H2 بلکه از طریق گیرنده های H1 در جوجه های گوشتی ایجاد می نماید. بعلاوه مشخص گردید که تیوپراماید از طریق تحریک سنتز و آزاد نمودن هیستامین نورونی آندوژن می تواند مصرف غذا را در جوجه های گوشتی کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    طاعتی، مجید، باباپور، وهاب، خردمندکلور، آرش، و طراحی، محمدجواد. (1388). بررسی نقش هیستامین آندوژن مرکزی و گیرنده های  H2, H1 و  H3 هیستامین در مصرف غذای جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)، 10(1 (مسلسل 26))، 54-60. SID. https://sid.ir/paper/85799/fa

    Vancouver: کپی

    طاعتی مجید، باباپور وهاب، خردمندکلور آرش، طراحی محمدجواد. بررسی نقش هیستامین آندوژن مرکزی و گیرنده های  H2, H1 و  H3 هیستامین در مصرف غذای جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)[Internet]. 1388؛10(1 (مسلسل 26)):54-60. Available from: https://sid.ir/paper/85799/fa

    IEEE: کپی

    مجید طاعتی، وهاب باباپور، آرش خردمندکلور، و محمدجواد طراحی، “بررسی نقش هیستامین آندوژن مرکزی و گیرنده های  H2, H1 و  H3 هیستامین در مصرف غذای جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)، vol. 10، no. 1 (مسلسل 26)، pp. 54–60، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85799/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button