مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,035
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

590
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محیط کشت، ریز نمونه و تنظیم کننده های رشد در کالزایی و تولید تاکسول در سرخدار، Taxus baccata L

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 76

چکیده

 با توجه به اهمیت گونه های متعلق به جنس Taxus در تولید ترپنوئید موسوم به تاکسول که موثرترین دارو برای درمان انواع سرطانها شناخته شده است, آزمایش هایی برای بهینه سازی کالزایی و رشد آن انجام گرفت. بدین منظور از آزمایش به شکل فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. سه فاکتور شامل ریز نمونه (برگ و ساقه), محیط کشت (B5 و MS) و شرایط نور و تاریکی در هر سه آزمایش بطور مجزا مورد مطالعه قرار گرفتند. در آزمایش اول, سیتوکنین های Kin و BAP در دوسطح مورد آزمایش قرار گرفتند ولی مقدار اکسین ثابت بود و در آزمایش دوم, نسبت های متفاوت اکسین های 2,4-D, NAA و سیتوکنین Kin مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین درصد کالزایی (%97.46) و رشد کالوس (10mm در دو هفته) در محیط کشت B5 تکمیل شده با 2) NAA میلی گرم در لیتر), 0.2) 2,4-D میلی گرم در لیتر) و 0.2) Kin میلی گرم در لیتر) با ریز نمونه ساقه بدست آمد. شرایط نور و تاریکی در کالزایی و رشد کالوس اثر معنی داری نشان نداد. در آزمایش سوم, برای جلوگیری از قهوه ای شدن کالوس ها و امکان ادامه رشد آنها پس از واکشت های 14 روزه اثر زغال فعال, PVP , اسید سیتریک و ویتامین C در محیط بهینه مذکور مورد مقایسه قرار گرفتند. همه مواد فوق از قهوه ای شدن کالوس ها جلوگیری کرد, درحالیکه فقط با اعمال 50 میلی گرم در لیتر ویتامین C رشد سلولی مناسب مشاهده گردید. مقایسه میزان تاکسول تولیدی (با HPLC) در این محیط با محیط فاقد آنتی اکسیدان (ویتامین C) نشان داد که میزان تاکسول در کالوس های محیط واجد ویتامین C برابر 2.45 میلی گرم در کیلوگرم بود در حالی که در کالوس های قهوه ای شده (محیط بدون ویتامین C), کمتر و غیر قابل اندازه گیری بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

یاری خسروشاهی، احمد، ولی زاده، مصطفی، قاسم پور، علیرضا، خسروشاهلی، محمود، و نقدی بادی، حسنعلی. (1385). اثر محیط کشت, ریز نمونه و تنظیم کننده های رشد در کالزایی و تولید تاکسول در سرخدار, Taxus baccata L. علوم کشاورزی ایران، 1-37(1 (ویژه زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی زراعی))، 69-76. SID. https://sid.ir/paper/8587/fa

Vancouver: کپی

یاری خسروشاهی احمد، ولی زاده مصطفی، قاسم پور علیرضا، خسروشاهلی محمود، نقدی بادی حسنعلی. اثر محیط کشت, ریز نمونه و تنظیم کننده های رشد در کالزایی و تولید تاکسول در سرخدار, Taxus baccata L. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1385؛1-37(1 (ویژه زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی زراعی)):69-76. Available from: https://sid.ir/paper/8587/fa

IEEE: کپی

احمد یاری خسروشاهی، مصطفی ولی زاده، علیرضا قاسم پور، محمود خسروشاهلی، و حسنعلی نقدی بادی، “اثر محیط کشت, ریز نمونه و تنظیم کننده های رشد در کالزایی و تولید تاکسول در سرخدار, Taxus baccata L،” علوم کشاورزی ایران، vol. 1-37، no. 1 (ویژه زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی زراعی)، pp. 69–76، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8587/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button