مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,827
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,393
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی شرایط استخراج صمغ از گیاه باریجه (Ferula galbaniflua)

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 111

چکیده

 گیاه باریجه(Ferula galbaniflua)  از جمله گیاهان بومی ایران است که عصاره حاصل از آن (باریجه) دارای صمغ می باشد. این صمغ می تواند کاربردهای مختلفی در صنایع غذایی, دارویی و بهداشتی- آرایشی داشته باشد. در این بررسی ابتدا صمغ باریجه با استفاده از روش استخراج حلال (مایع- مایع) از بخش رزینی عصاره جدا شد. سپس ترکیب مواد کربو هیدارتی تشکیل دهنده آن شامل: قندهای ساده و اسیدهای اورونیک به توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با بازده بالا (HPLC) و با مقایسه با استانداردها شناسایی و اندازه گیری شد. آنالیز قندهای موجود در صمغ مذکور حضور سه قند گالاکتوز, آرابینوز و اسید گالاکتورونیک را نشان داد که بیشترین مقدار مربوط به گالاکتوز بود. در مرحله بعد به منظور بهینه سازی شرایط استخراج, تاثیر چهار نوع حلال (متانل, اتانل, پروپانل و بوتانل) بر راندمان استخراج صمغ و نیزدو عامل دما (50, 70, 90 oC) pH (10 و 4, 7) بر راندمان,خلوص و رنگ نمونه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده, دو حلال متانل و اتانل بیشترین راندمان استخراج صمغ را داشتند. در ارتباط با تاثیر شرایط عملیاتی استخراج بر راندمان استحصال صمغ مشاهده شدکه درpH های اسیدی راندمان استخراج بیشتراست. از طرف دیگر افزایش دما نیزباعث افزایش راندمان استخراج گردید. با افزایش دما و pH میزان ورود ناخالصی ها به صمغ افزایش یافت ولی هیچ یک از دو فاکتور مذکور تاثیری بر رنگ نمونه ها نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدزاده میلانی، جعفر، امام جمعه، زهرا، صفری، محمد، و حامدی، منوچهر. (1386). بهینه سازی شرایط استخراج صمغ از گیاه باریجه (Ferula galbaniflua). علوم کشاورزی ایران، 38(1)، 105-111. SID. https://sid.ir/paper/8613/fa

    Vancouver: کپی

    محمدزاده میلانی جعفر، امام جمعه زهرا، صفری محمد، حامدی منوچهر. بهینه سازی شرایط استخراج صمغ از گیاه باریجه (Ferula galbaniflua). علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1386؛38(1):105-111. Available from: https://sid.ir/paper/8613/fa

    IEEE: کپی

    جعفر محمدزاده میلانی، زهرا امام جمعه، محمد صفری، و منوچهر حامدی، “بهینه سازی شرایط استخراج صمغ از گیاه باریجه (Ferula galbaniflua)،” علوم کشاورزی ایران، vol. 38، no. 1، pp. 105–111، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8613/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button