Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,387
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین تجزیه پذیری ماده خشک مواد خوراکی با استفاده از شکمبه آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 485 | صفحه پایان 490

چکیده

 این پژوهش به منظور مطالعه امکان شبیه سازی محیط شکمبه و ابداع شکمبه آزمایشگاهی برای اندازه گیری تجزیه پذیری ماده خشک مواد خوراکی صورت گرفت. مطالعات قابلیت هضم و تجزیه پذیری با استفاده از حیوان زنده (in vivo), روش درون شیشه ای (in vitro) و کیسه های نایلونی (in situ) برای مقایسه با روش شکمبه آزمایشگاهی انجام شد. برای این منظور دستگاهی شامل یک ظرف تخمیر با گنجایش یک لیتر دارای PH متر, دماسنج, لوله خروجی گاز و ورودی محلول بافر در یک حمام آب گرم لرزان ساخته شد. برای تعیین تجزیه پذیری ماده خشک, هر دفعه از 800 میلی لیتر مایع شکمبه صاف نشده که قبل از تغذیه از شکمبه حیوان مجهز به فیستوله جمع آوری شده بود, استفاده می شد. مواد خوراکی شامل یونجه, کاه گندم و مخلوطی از کاه و یونجه با نسبت های مختلف دو دفعه در کیسه های نایلونی به مدت صفر, 24, 48 و 72 ساعت با دو تکرار برای هر دفعه در هر زمان در شکمبه 4 راس گوسفند نژاد ورامینی و شکمبه آزمایشگاهی )شکمبه شبیه سازی شده( انکوباسیون شدند. نتایج حاصل از آزمایشات تجزیه پذیری روش کیسه های نایلونی و روش شکمبه آزمایشگاهی آنالیز شدند و فراسنجه های مختلف تجزیه پذیری و تجزیه پذیری موثر ماده خشک در سرعت عبود 2 درصد در ساعت )حیوانات در سطح نگهداری تغذیه شدند( محاسبه گردید. نتایج قابلیت هضم ماده خشک حاصل از روش شکمبه آزمایشگاهی با نتایج روش استفاده از حیوان زنده, کیسه های نایلونی و درون شیشه ای مقایسه گردید. تفاوت بین نتایج حاصل از دو روش کیسه های نایلونی و درون شیشه ای با روش شکمبه آزمایشگاهی معنی دار بود (P<0.05). نتایج روش شکمبه آزمایشگاهی در مقایسه با روش دورن شیشه ای به نتایج روش استفاده از حیوان زنده و کیسه های نایلونی نزدیک تر بود r2= 0.94 در مقایسه با (r2= 0.91. نتایج این مطالعه نشان داد که می توان با شکمبه آزمایشگاهی, تجزیه پذیری ماده خشک مواد خوراکی را تعیین کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیک خواه، علی، و شورنگ، پروین. (1386). تعیین تجزیه پذیری ماده خشک مواد خوراکی با استفاده از شکمبه آزمایشگاهی. علوم کشاورزی ایران، 38(3)، 485-490. SID. https://sid.ir/paper/8653/fa

    Vancouver: کپی

    نیک خواه علی، شورنگ پروین. تعیین تجزیه پذیری ماده خشک مواد خوراکی با استفاده از شکمبه آزمایشگاهی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1386؛38(3):485-490. Available from: https://sid.ir/paper/8653/fa

    IEEE: کپی

    علی نیک خواه، و پروین شورنگ، “تعیین تجزیه پذیری ماده خشک مواد خوراکی با استفاده از شکمبه آزمایشگاهی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 38، no. 3، pp. 485–490، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8653/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا