مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,315
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر میزان آب آبیاری و کود نیتروژن بر کمیت و کیفیت گوجه فرنگی در شرایط کم آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 273 | صفحه پایان 279

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی تاثیر تیمارهای آب آبیاری به میزان 100, 80, 60, 40 و 120 درصد نیاز آبی و مقادیر مختلف نیتروژن به میزان 120, 60 و 180 کیلوگرم در هکتار و بر همکنش آنها بر کمیت و کیفیت گیاه گوجه فرنگی رقم ارلی اوربانا انجام گرفت. پژوهش در سال 1382 در مزرعه تحقیقاتی گروه آبیاری و آبادانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران (منطقه نیمه خشک) در یک خاک لوم رسی و در طرح کرت های خردشده با سه تکرار (تیمارهای آبیاری به عنوان کرت های اصلی و مقادیر نیتروژن به عنوان کرت های فرعی) انجام شد. نتایج تجزیه آماری نشان داد که میزان آب آبیاری و مقادیر مختلف نیتروژن و همچنین برهمکنش آنها بر خصوصیات کمی گوجه فرنگی شامل عملکرد کل محصول, عملکرد محصول قابل فروش, تعداد میوه در بوته, وزن متوسط میوه و بازده مصرف آب (WUE), معنی دار بوده است. حداکثر عملکرد محصول قابل فروش و راندمان مصرف آب در تیمار 100% نیاز آبی با 120 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بدست آمد. همچنین تیمارهای مختلف آبیاری, نیتروژن و برهمکنش آنها تاثیر معنی داری بر خصوصیات کیفی گوجه فرنگی شامل زودرسی, ماده خشک میوه, مواد جامد محلول میوه, اسیدیته قابل تیتراسیون, pH میوه, ویتامین «ث», استحکام میوه و نیترات میوه داشت. در نهایت, در شرایط آب و هوایی محل این آزمایش و رقم گوجه فرنگی مورد بررسی, می توان کاربرد 80% نیاز آبی با 120 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار را از نظر بهینه ساختن صفات کمی و کیفی گوجه فرنگی توصیه نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فرهمند، علیرضا، فرداد، حسین، لیاقت، عبدالمجید، و کاشی، عبدالکریم. (1385). بررسی تاثیر میزان آب آبیاری و کود نیتروژن بر کمیت و کیفیت گوجه فرنگی در شرایط کم آبیاری. علوم کشاورزی ایران، 37(2)، 273-279. SID. https://sid.ir/paper/8679/fa

Vancouver: کپی

فرهمند علیرضا، فرداد حسین، لیاقت عبدالمجید، کاشی عبدالکریم. بررسی تاثیر میزان آب آبیاری و کود نیتروژن بر کمیت و کیفیت گوجه فرنگی در شرایط کم آبیاری. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1385؛37(2):273-279. Available from: https://sid.ir/paper/8679/fa

IEEE: کپی

علیرضا فرهمند، حسین فرداد، عبدالمجید لیاقت، و عبدالکریم کاشی، “بررسی تاثیر میزان آب آبیاری و کود نیتروژن بر کمیت و کیفیت گوجه فرنگی در شرایط کم آبیاری،” علوم کشاورزی ایران، vol. 37، no. 2، pp. 273–279، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8679/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button