مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

870
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تخمین پارامترها و روند ژنتیکی تولید شیر، چربی و درصد چربی گاوهای شیری نژاد هلشتاین استان خراسان با استفاده از مدلهای دام تک صفتی و تکرارپذیری

صفحات

 صفحه شروع 675 | صفحه پایان 683

چکیده

 در این تحقیق به منظور تخمین پارامترهای ژنتیکی و روند فنوتیپی, ژنتیکی و محیطی از 35438 رکورد تولید 305 روز و دو بار دوشش (شیر, چربی و درصد چربی) متعلق به 17971 راس گاو هلشتاین استان خراسان طی سالهای 1382-1369 و متعلق به 133 گله استفاده شد. برای برآورد مولفه های واریانس و تجزیه و تحلیل ژنتیکی از مدلهای دامی تک صفتی و تکرار پذیری روش آماری حداکثر درستنمایی محدود شده بدون استفاده از مشتق گیری استفاده شد. وراثت پذیری صفات تولید شیر, چربی و درصد چربی با مدل تک صفتی به ترتیب 28/0 , 23/0 و 26/0, و با مدل تکرارپذیری به ترتیب 23/0, 19/0 و 26/0 و تکرارپذیری صفات فوق به ترتیب 46/0, 36/0 و 42/0 بود. روند ژنتیکی بر اساس تابعیت میانگین ارزش اصلاحی بر سال زایش (در گاوهای نر بر سال زایش دختران) محاسبه شد. میانگین روند ژنتیکی سالانه برآورد شده برای گاوهای نر و ماده (دختران) برای تولید شیر به ترتیب 33/14 و 06/11 کیلوگرم, برای مقدار چربی به ترتیب 11/0- و 08/0- کیلوگرم و برای درصد چربی به ترتیب 061/0- و 005/0- درصد بود. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نعیمی پوریونسی، حسین، فرهنگ فر، همایون، مروج، حسین، رکوعی، محمد، و صیادنژاد، محمدباقر. (1386). تخمین پارامترها و روند ژنتیکی تولید شیر, چربی و درصد چربی گاوهای شیری نژاد هلشتاین استان خراسان با استفاده از مدلهای دام تک صفتی و تکرارپذیری. علوم کشاورزی ایران، 38(4)، 675-683. SID. https://sid.ir/paper/8697/fa

    Vancouver: کپی

    نعیمی پوریونسی حسین، فرهنگ فر همایون، مروج حسین، رکوعی محمد، صیادنژاد محمدباقر. تخمین پارامترها و روند ژنتیکی تولید شیر, چربی و درصد چربی گاوهای شیری نژاد هلشتاین استان خراسان با استفاده از مدلهای دام تک صفتی و تکرارپذیری. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1386؛38(4):675-683. Available from: https://sid.ir/paper/8697/fa

    IEEE: کپی

    حسین نعیمی پوریونسی، همایون فرهنگ فر، حسین مروج، محمد رکوعی، و محمدباقر صیادنژاد، “تخمین پارامترها و روند ژنتیکی تولید شیر, چربی و درصد چربی گاوهای شیری نژاد هلشتاین استان خراسان با استفاده از مدلهای دام تک صفتی و تکرارپذیری،” علوم کشاورزی ایران، vol. 38، no. 4، pp. 675–683، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8697/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button