مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

802
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

محاسبه ضرایب انتقال در سبزیجات ریشه ای برای سزیم 137

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 36

چکیده

 زمینه و هدف: یکی از مهم ترین رادیو نوکلئوییدهایی که براثر حوادث هسته ای در محیط زیست منتشر می شود سزیم-137 است. این فلز در لایه های بالایی خاک باقی مانده و با گذشت زمان به عمق های زیرین خاک نفوذ کرده و توسط ریشه گیاهان جذب می شود و به زنجیره غذایی انسان راه می یابد و روی آن تاثیر می گذارد. بنابراین پیش بینی مقدار سزیم جذبی در سبزیجاتی که ریشه خوراکی دارند, می تواند برای تامین سلامت انسان ها مفید باشد.روش بررسی: در این تحقیق با استفاده از مدل چندبخشی, پارامترهای انتقال و جذب سزیم 137 در اجزای مختلف سبزیجات ریشه ای به دست آمده است. برای محاسبه پارامترها از داده های اندازه گیری شده در سبزیجات بعد از حادثه فوکوشیما استفاده شده است. ورودی مدل چند بخشی, داده های به دست آمده از تجمع سزیم در سطح خاک و مقدار سزیم در اجزای مختلف گیاه به خصوص ریشه آن است.یافته ها: نتایج به دست آمده نشان می دهد از مدل سازی سبزیجات مختلف ریشه ای با استفاده از مدل چند بخشی و اطلاعات حاصل از داده های فوکوشیما, مقدار ضرایب انتقال در ریشه برای هویج و شلغم به ترتیب 0.039 و 0.031 برای ریشه و خاک بدست آمده که با مقادیر عملی اندازه گیری شده برای خاک لومی کشاورزی که 0.037 است, مطابقت دارد.بحث و نتیجه گیری: ضرایب انتقال محاسبه شده با مقادیر توصیه شده دراستاندارد کمیته بین المللی حفاظت در برابر اشعه مطابقت دارد و نتایج به دست آمده می تواند برای پیش بینی آلودگی پرتوزایی در صورت رخداد حادثه هسته ای استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یاحقی، عفت، و بهمن آبادی، نجمه. (1396). محاسبه ضرایب انتقال در سبزیجات ریشه ای برای سزیم 137. علوم و تکنولوژی محیط زیست، 19(3 (مسلسل 74))، 29-36. SID. https://sid.ir/paper/87525/fa

    Vancouver: کپی

    یاحقی عفت، بهمن آبادی نجمه. محاسبه ضرایب انتقال در سبزیجات ریشه ای برای سزیم 137. علوم و تکنولوژی محیط زیست[Internet]. 1396؛19(3 (مسلسل 74)):29-36. Available from: https://sid.ir/paper/87525/fa

    IEEE: کپی

    عفت یاحقی، و نجمه بهمن آبادی، “محاسبه ضرایب انتقال در سبزیجات ریشه ای برای سزیم 137،” علوم و تکنولوژی محیط زیست، vol. 19، no. 3 (مسلسل 74)، pp. 29–36، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/87525/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا