مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

920
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری آرسنیک موجود در گیاهان سیب زمینی و هویج در دشت قروه به روش جذب اتمی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 74

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به آلودگی آب های زیرزمینی در دشت قروه و بیجار به آرسنیک و استفاده از این منابع برای کشاورزی, با احتمال نفوذ این مواد به محصولات زراعی, میزان آن در دو محصول سیب زمینی و هویج مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: اندازه گیری آرسنیک به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی و آماده سازی نمونه ها با روش سوزاندن و خاکستر کردن صورت پذیرفت. در این بررسی, نمونه برداری از 24 نمونه سیب زمینی در 12 مزرعه و 4 نمونه هویج از 2 مزرعه صورت پذیرفت.یافته ها و نتایج: در بخش خوراکی سیب زمینی , در 11 نمونه, آرسنیک کم تر از 10, در 9 نمونه بین 20- 10 و در 4 نمونه بین 25- 20 قسمت در میلیارد می باشد. در پوست نمونه ها, 17 نمونه دارای آرسنیک کم تر از 50, در 5 نمونه آرسنیک بین 50 تا 100 و در 2 نمونه بین 200 تا 300 قسمت در میلیارد بوده است. نسبت انتقال آرسنیک از پوست به بخش خوراکی در نمونه ها نیز از 7 تا 70 % متغیر می باشد. در 4 نمونه هویج, مقدار آرسنیک در تمامی نمونه ها پایین تر از 5 و در پوست بین 48 تا 78 قسمت در میلیارد بوده است. مقدار آرسنیک در پوست سیب زمینی در برخی نمونه ها بالا بوده که با توجه به پایین بودن نسبت انتقال به بخش خوراکی گیاه, با جدانمودن پوست, مقدار آن تا حد قابل توجهی کاهش می یابد. در هویج با توجه به ریشه های وسیع آن, مقدار زیادی از آرسنیک جذب ریشه شده و انتقال آن به پوست و بخش خوراکی گیاه کم تر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوفرستی، عبدالرضا، شریعتی، ستار، و نیک پور، طراوت. (1393). اندازه گیری آرسنیک موجود در گیاهان سیب زمینی و هویج در دشت قروه به روش جذب اتمی. علوم و تکنولوژی محیط زیست، 16(1 (مسلسل 60))، 61-74. SID. https://sid.ir/paper/87629/fa

    Vancouver: کپی

    نوفرستی عبدالرضا، شریعتی ستار، نیک پور طراوت. اندازه گیری آرسنیک موجود در گیاهان سیب زمینی و هویج در دشت قروه به روش جذب اتمی. علوم و تکنولوژی محیط زیست[Internet]. 1393؛16(1 (مسلسل 60)):61-74. Available from: https://sid.ir/paper/87629/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرضا نوفرستی، ستار شریعتی، و طراوت نیک پور، “اندازه گیری آرسنیک موجود در گیاهان سیب زمینی و هویج در دشت قروه به روش جذب اتمی،” علوم و تکنولوژی محیط زیست، vol. 16، no. 1 (مسلسل 60)، pp. 61–74، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/87629/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button