مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,542
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

333
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مقادیر پتاسیم و آهن بر رشد، میزان تجمع یون ها و برخی صفات بیوشیمیایی گیاه برنج (رقم طارم)

صفحات

 صفحه شروع 64 | صفحه پایان 77

چکیده

 پتاسیم و آهن از عناصر غذایی ضروری در گیاهان هستند. مصرف متعادل این عناصر سبب افزایش محصول و بهبود کیفی آن در گیاهان زارعی می گردد و چنانچه این عناصر در حد کمبود یا سمیت باشند موجب کاهش عملکرد خواهند شد. سمیت آهن ممکن است با افزایش میزان پتاسیم کاهش یابد. هدف اصلی از این تحقیق ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پتاسیم و آهن بر رشد, میزان انباشته شدن یون ها و برخی صفات بیوشیمیایی در گیاه برنج بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل 4 سطح آهن (2, 10, 50 و 100 میلی گرم در لیتر به صورت (FeEDTA و سه سطح پتاسیم (0.5, 5, 10 میلی مول به صورت (KCl بود. گیاهان به مدت 6 هفته در محیط کشت شنی و با استفاده از محلول یوشیدا در گلخانه رویانده شدند. نتایج نشان داد که افزایش غلظت پتاسیم در محلول غذایی موجب افزایش معنی دار غلظت پتاسیم در بخش هوایی و ریشه گیاه شد, اما این افزایش تاثیری بر وزن تر و خشک گیاه نداشت. کمبود آهن در محلول غذایی (2 میلی گرم در لیتر) موجب کاهش چشمگیر وزن تر و خشک کلروفیل و نیز قندهای محلول در هر سه سطح پتاسیم شد. بالاترین وزن تر و خشک در تیمار 10 میلی گرم در لیتر آهن مشاهده شد. وزن بخش هوایی در تیمارهای 50 و 100 میلی گرم در لیتر آهن چندان تحت تاثیر قرار نگرفت, اما وزن ریشه شدیدا کاهش یافت. افزایش غلظت آهن در محلول غذایی موجب افزایش میزان آهن در بخش هوایی و ریشه گیاه شد, اما تجمع آهن در ریشه بسیار بالاتر بود. افزایش پتاسیم تاثیر معنی داری بر تخفیف اثرات زیان بار کمبود آهن نداشت. برنج رقم طارم احتمالا با تجمع آهن در ریشه به سطوح آهن بالا مقاوم است بطوری که رشد گیاه در غلظت 100 میلی گرم در لیتر آهن بدون تاثیر معنی دار در رشد بخش هوایی آن مشهود بود. هر چند شیوع سمیت آهن در این غلظت با کاهش رشد ریشه مشخص شد. آزمایش های بیشتر با غلظت زیادتر آهن و نیز آزمایش های مزرعه ای برای تایید نتایج لازم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شمالی، رقیه، عبدل زاده، احمد، حدادچی، غلامرضا، و صادقی پور، حمیدرضا. (1386). تاثیر مقادیر پتاسیم و آهن بر رشد, میزان تجمع یون ها و برخی صفات بیوشیمیایی گیاه برنج (رقم طارم). علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 14(5 (ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات))، 64-77. SID. https://sid.ir/paper/8874/fa

    Vancouver: کپی

    شمالی رقیه، عبدل زاده احمد، حدادچی غلامرضا، صادقی پور حمیدرضا. تاثیر مقادیر پتاسیم و آهن بر رشد, میزان تجمع یون ها و برخی صفات بیوشیمیایی گیاه برنج (رقم طارم). علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1386؛14(5 (ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات)):64-77. Available from: https://sid.ir/paper/8874/fa

    IEEE: کپی

    رقیه شمالی، احمد عبدل زاده، غلامرضا حدادچی، و حمیدرضا صادقی پور، “تاثیر مقادیر پتاسیم و آهن بر رشد, میزان تجمع یون ها و برخی صفات بیوشیمیایی گیاه برنج (رقم طارم)،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 14، no. 5 (ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات)، pp. 64–77، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8874/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button