Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,533
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آنالیز ملکولی ژن کالپاستاتین در گله های گوسفند کرمانی

صفحات

 صفحه شروع 124 | صفحه پایان 131

چکیده

کالپاستاتین, مهار کننده اختصاصی آنزیم های تجزیه کننده پروتئینی وابسته به کلسیم یعنی m و m کالپاین موجود در بافت های پستانداران است. سطح اجزای موجود در سامانه کالپاین-کالپاستاتین, سرعت ترد شدن گوشت بعد از کشتار را تعیین می کند. کالپاستاتین هم سرعت, هم مقدار تجزیه پروتئین را پس از کشتار, مهار می کند و در افزایش کمیت و کیفیت گوشت نقش اساسی دارد. گوسفند کرمانی از ذخایر ژنتیکی استان کرمان است و برای تولید گوشت و پشم مناسب می باشد که با نشانگرهای مولکولی, به ویژه از نظر ژن کالپاستاتین مورد مطالعه قرار نگرفته است. بنابراین, هدف این تحقیق عبارت است از تعیین تنوع ژنتیکی گله های گوسفند کرمانی از نظر ژن کالپاستاتین و مقایسه این نژاد با سایر نژادهایی که از نظر این ژن مطالعه شده اند. قطعه 622 جفت بازی از این ژن از روی صد نمونه DNA گوسفند کرمانی با واکنش زنجیره ای پلیمر از (PCR) تکثیر شد. محصولات PCR با روش RFLP و با استفاده از دو آنزیم هضم شدند و هر سه ژنوتیپMM ,NN و MN یافت شدند. نتایج این آزمایش نشان داد که این جمعیت چند شکلی بالایی دارد, به علاوه در بیشتر MspI و NcoI نژادهای گوسفند ایرانی مطالعه شده, هر سه ژنوتیپ مشاهده نشدند, اما در این نژاد, هر سه ژنوتیپ وجود دارد, بنابراین محققان باید توجه خود را به کیفیت و کمیت گوشت در برنامه های اصلاح نژادی این حیوان افزایش دهند. از آنجا که چند شکلی در این نژاد بالا است و هر سه ژنوتیپ نیز در جمعیت آنها موجود است, به راحتی می توانیم در مطالعات بعدی با ثبت اطلاعات و تعیین ژنوتیپ, اثر هر ژنوتیپ را در افزایش کمیت و کیفیت گوشت به دست آوریم و در برنامه های اصلاح نژادی بهترین ژنوتیپ ها را انتخاب کنیم.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرام پور، وحید، محمدآبادی، محمدرضا، میرزایی، حمیدرضا، باقی زاده، امین، داشاب، غلامرضا، محمدی، اکرم، علی نقی زاده، روح اله، سفلایی شهربابک، محمد، و خصالی، احد. (1387). آنالیز ملکولی ژن کالپاستاتین در گله های گوسفند کرمانی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(4)، 124-131. SID. https://sid.ir/paper/8906/fa

    Vancouver: کپی

    بهرام پور وحید، محمدآبادی محمدرضا، میرزایی حمیدرضا، باقی زاده امین، داشاب غلامرضا، محمدی اکرم، علی نقی زاده روح اله، سفلایی شهربابک محمد، خصالی احد. آنالیز ملکولی ژن کالپاستاتین در گله های گوسفند کرمانی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(4):124-131. Available from: https://sid.ir/paper/8906/fa

    IEEE: کپی

    وحید بهرام پور، محمدرضا محمدآبادی، حمیدرضا میرزایی، امین باقی زاده، غلامرضا داشاب، اکرم محمدی، روح اله علی نقی زاده، محمد سفلایی شهربابک، و احد خصالی، “آنالیز ملکولی ژن کالپاستاتین در گله های گوسفند کرمانی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 4، pp. 124–131، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8906/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا