مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,242
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

649
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقاومت به شوری در مرحله جوانه زنی و رشد رویشی در چهار گونه از اکالیپتوس

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 157

چکیده

 شوری یکی از عوامل محیطی است که سبب کاهش و یا تاخیر در جوانه زنی دانه های گیاهان شده و بر استقرار و رشد گیاهان هالوفیت و گلیکوفیت, موثر می باشد. این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه مقاومت به شوری چهار گونه اکالیپتوس در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه و نیز مرحله رویشی انجام گرفت. اثر پنج تیمار شوری (NaCl), شامل غلظت های صفر (شاهد), 50, 100, 150 و 200 میلی مولار در سه تکرار در یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در اتاقک رشد بر چهار گونه Eucalyptus sargentii, E. occidentalis, E. salubris و E. globules بررسی شد. اختلاف بین گونه ها در واکنش به شوری با مطالعه صفات مختلف از جمله طول ریشه چه, طول ساقه چه, شاخص بنیه بذر, درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی و شاخص جوانه زنی در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. غلظت رنگیزه های گیاهی (شامل کلروفیل a و b, کاروتن) قندها, پرولین, سطح برگ, آماس, درصد رطوبت نسبی برگ, موجودی هر واحد سطح برگ و سطح ویژه برگی, میزان کمبود آب نسبت به حالت اشباع نیز در نهال های 6 ماهه اندازه گیری شد. افزایش تنش شوری در مرحله رویشی منجر به افزایش میزان پرولین, قندهای محلول و کاهش رنگیزه های گیاهی و پارامترهای رشد در هر چهار گونه شد. در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه بیشترین میزان شاخص بنیه به E. occidentalis و بیشترین مقدار سرعت جوانه زنی به E. salubris اختصاص یافت. E. sargentii هم بیشترین مقدار کلروفیل, کلروفیل a, کاروتن, پرولین, قند, سطح برگ را در مرحله رویشی نشان داد. هم چنین در مرحله جوانه زنی و رشد رویشی حداقل مقادیر صفات اندازه گیری شده به E. globules اختصاص یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عصاره، محمدحسن، و شریعت، آناهیتا. (1387). بررسی مقاومت به شوری در مرحله جوانه زنی و رشد رویشی در چهار گونه از اکالیپتوس. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(6)، 145-157. SID. https://sid.ir/paper/8966/fa

    Vancouver: کپی

    عصاره محمدحسن، شریعت آناهیتا. بررسی مقاومت به شوری در مرحله جوانه زنی و رشد رویشی در چهار گونه از اکالیپتوس. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(6):145-157. Available from: https://sid.ir/paper/8966/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن عصاره، و آناهیتا شریعت، “بررسی مقاومت به شوری در مرحله جوانه زنی و رشد رویشی در چهار گونه از اکالیپتوس،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 6، pp. 145–157، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8966/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button