مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

731
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه ژنتیکی تحمل به شوری حاصل از کلرور سدیم کلزا (.Brassica napus L) در مرحله جوانه زنی

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 58

چکیده

 تحمل به شوری نسبی ارقام کلزا (Brassica napus L.) در مرحله جوانه زنی در غلظت های 100 و 200 میلی مول کلرور سدیم به همراه شاهد با استفاده از تلاقی دای آلل F2 شش والدی یک طرفه مورد تجزیه ژنتیکی قرار گرفت. والدها از بین 20 رقم کلزا بر اساس مطالعه قبلی طوری انتخاب شدند که طیفی از تحمل به شوری را نشان دهند. تجزیه واریانس برای هر سطح شوری نشان داد که در سطح شاهد ژنوتیپ ها از نقطه نظر ضریب سرعت جوانه زنی (CVG) و شاخص جوانه زنی (GI) و در سطح شوری 100 میلی مول کلرور سدیم از نقطه نظر ضریب سرعت جوانه زنی (CVG), شاخص جوانه زنی (GI) و شاخص میزان جوانه زنی (GRI) با هم اختلاف معنی داری داشتند. ژنوتیپ ها در سطح شوری 200 میلی مول کلرور سدیم برای هیچکدام از معیارهای جوانه زنی اختلافات معنی داری نشان ندادند. در شوری 100 میلی مول نمک, اثرات افزایشی و اثرات غیرافزایشی ژن ها معنی دار بودند, با این وجود اثرات غالبیت نسبت به اثرات افزایشی فزونی نشان دادند. در تمامی صفات مورد بررسی, تحمل به شوری توسط ژن های مغلوب کنترل می شد. وراثت پذیری عمومی برآورد شده بالا و وراثت پذیری خصوصی اندک برآورد گردید که نشان دهنده اثرات ژنی غالبیت نسبتا زیاد بود. تجزیه قابلیت های ترکیب نشان داد که اثرات ترکیب پذیری عمومی و خصوصی در کنترل ژنتیکی معیارهای جوانه زنی در شرایط شاهد و اثرات ترکیب پذیری خصوصی در شوری 100 میلی مول نمک مهم هستند. از آنجایی که تحمل به شوری توسط ژن های مغلوب کنترل می شد, والد متحمل تر, ضعیف ترین قابلیت ترکیب خصوصی را نشان داد. وجود قابلیت ترکیب خصوصی بالا در برخی از تلاقی ها و وجود اثرات غالبیت معنی دار, پتانسیل تولید ارقام هیبرید را در اصلاح کلزا برای خاک های دارای مشکل شوری خاطر نشان نمود.  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی زاده، بهرام، ولی زاده، مصطفی، مقدم، محمد، قاسمی گلعذانی، کاظم، و احمدی، محمدرضا. (1383). تجزیه ژنتیکی تحمل به شوری حاصل از کلرور سدیم کلزا (.Brassica napus L) در مرحله جوانه زنی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 11(4)، 47-58. SID. https://sid.ir/paper/8987/fa

    Vancouver: کپی

    علی زاده بهرام، ولی زاده مصطفی، مقدم محمد، قاسمی گلعذانی کاظم، احمدی محمدرضا. تجزیه ژنتیکی تحمل به شوری حاصل از کلرور سدیم کلزا (.Brassica napus L) در مرحله جوانه زنی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1383؛11(4):47-58. Available from: https://sid.ir/paper/8987/fa

    IEEE: کپی

    بهرام علی زاده، مصطفی ولی زاده، محمد مقدم، کاظم قاسمی گلعذانی، و محمدرضا احمدی، “تجزیه ژنتیکی تحمل به شوری حاصل از کلرور سدیم کلزا (.Brassica napus L) در مرحله جوانه زنی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 11، no. 4، pp. 47–58، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8987/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button