مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,862
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

871
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلول پاشی سولفات آهن و اسید سیتریک بر خواص کمی و کیفی گوجه فرنگی رقم اوربانا

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 80

چکیده

گوجه فرنگی با نام علمی Lycopersicon esculentum mill. یکی از سبزی هایی است که کشت و پرورش آنچه در محیط کنترل شده و چه در هوای آزاد در حال گسترش است. کلروز آهن یکی از عوامل محدود کننده رشد این گیاه در خاکهای آهکی می باشد. برای همین منظور پژوهشی مزرعه ای برای بررسی اثرات محلول پاشی سولفات آهن و اسید سیتریک روی گوجه فرنگی رقم اوربانا انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل 4×4 در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. تیمارها شامل 4 سطح آهن (0, 100, 200 و 300 میلی گرم در لیتر) و 4 سطح اسید سیتریک (0, 500, 1000 و 1500 میلی گرم در لیتر) بود که محلول پاشی در دو نوبت 25 و 50 روز بعد از انتقال نشا به زمین اصلی انجام گرفت. عملکرد, زودرسی, اسید قابل تیتره شدن, مواد جامد محلول و ویتامین ث میوه, و همچنین کلروفیل, pH و سطح برگ به عنوان پاسخهای گیاهی مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمارهای آهن و اسید سیتریک میزان عملکرد, مواد جامد محلول و میانگین وزن میوه را تحت تاثیر قرار نداد. با افزایش مصرف اسید سیتریک تا 1500 میلی گرم در لیتر و آهن تا 300 میلی گرم در لیتر میزان کلروفیل برگ افزایش یافت و بیشترین میزان کلروفیل در تیمار 300 میلی گرم در لیتر آهن مشاهده شد و این نشان دهنده ارتباط آهن با کلروفیل است. محلول پاشی با سولفات آهن اثر معنی داری در کاهش pH عصاره برگ نشان نداد در حالیکه تیمار با اسید سیتریک pH عصاره برگ را کاهش داد و کمترین میزان در 1500 میلی گرم در لیتر اسید مشاهده شد. این کاهش pH باعث فعال شدن آهن برگ شده و در نتیجه باعث افزایش سنتز کلروفیل گردید. بنابراین محلول پاشی با اسید سیتریک تا اندازه ای می تواند از طریق فعال کردن آهن برگ اثر کمبود آهن را تعدیل نماید.  

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عابدی قشلاقی، ابراهیم، و تفضلی بندری، عنایت اله. (1383). تاثیر محلول پاشی سولفات آهن و اسید سیتریک بر خواص کمی و کیفی گوجه فرنگی رقم اوربانا. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 11(4)، 71-80. SID. https://sid.ir/paper/8991/fa

    Vancouver: کپی

    عابدی قشلاقی ابراهیم، تفضلی بندری عنایت اله. تاثیر محلول پاشی سولفات آهن و اسید سیتریک بر خواص کمی و کیفی گوجه فرنگی رقم اوربانا. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1383؛11(4):71-80. Available from: https://sid.ir/paper/8991/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم عابدی قشلاقی، و عنایت اله تفضلی بندری، “تاثیر محلول پاشی سولفات آهن و اسید سیتریک بر خواص کمی و کیفی گوجه فرنگی رقم اوربانا،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 11، no. 4، pp. 71–80، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8991/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button