مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

823
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تراکم جمعیت گیاهی بر عملکرد، اجزای عملکرد و کیفیت دانه ارقام سویا (Glycine max (L.) Merr)

صفحات

 صفحه شروع 3 | صفحه پایان 12

چکیده

 به منظور بررسی اثر تراکم بوته بر عملکرد, اجزای عملکرد و کیفیت دانه ارقام سویا, آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی ساری انجام شد. فاکتور ارقام شامل چهار سطح: هیل, سحر, دیر و ویلیامز و فاکتور تراکم شامل سه سطح: 20, 30 و 40 بوته در متر مربع بود. نتایج بدست آمده نشان داد با افزایش تراکم فاصله میانگره, ارتفاع ساقه اصلی و فاصله اولین غلاف از سطح خاک افزایش یافت ولی سایر صفات مورفولوژیکی نظیر قطر ساقه اصلی و تعداد شاخه های فرعی کاهش یافت. با افزایش تراکم بوته در واحد سطح تعداد غلاف, تعداد دانه, وزن دانه در گیاه و متوسط تعداد دانه در غلاف بطور معنی داری کاهش یافت. بالاترین عملکرد دانه مربوط به رقم دیر بود و ارقام هیل, سحر و ویلیامز به ترتیب در مرتبه های بعدی قرار داشتند. تراکم های مختلف از نظر درصد پروتئین و روغن اختلاف معنی داری داشتند, بطوریکه با افزایش تراکم درصد روغن کاهش و درصد پروتئین دانه افزایش یافت. رقم ویلیامز با 41.4%, بیشترین و رقم سحر با 37.78% کمترین پروتئین را داشتند. از نظر درصد روغن, رقم ویلیامز با 15.17%, بیشترین و رقم سحر با 11.42% کمترین را داشتند.  

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریکیان، محمدعلی، و باباییان جلودار، نادعلی. (1379). اثر تراکم جمعیت گیاهی بر عملکرد, اجزای عملکرد و کیفیت دانه ارقام سویا (Glycine max (L.) Merr). علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 7(3)، 3-12. SID. https://sid.ir/paper/9007/fa

    Vancouver: کپی

    شریکیان محمدعلی، باباییان جلودار نادعلی. اثر تراکم جمعیت گیاهی بر عملکرد, اجزای عملکرد و کیفیت دانه ارقام سویا (Glycine max (L.) Merr). علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1379؛7(3):3-12. Available from: https://sid.ir/paper/9007/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی شریکیان، و نادعلی باباییان جلودار، “اثر تراکم جمعیت گیاهی بر عملکرد, اجزای عملکرد و کیفیت دانه ارقام سویا (Glycine max (L.) Merr)،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 7، no. 3، pp. 3–12، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9007/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button