مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,290
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

868
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی و مقایسه زیستی کیفیت پروتئین سویا

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 مقدمه: ارزیابی کیفیت پروتئین مواد غذایی به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.  به همین علت روش های بیولوژیک, میکروبیولوژیک, شیمیایی و تلفیقی برای تعیین کیفیت پروتئین ها معرفی و بکار گرفته شده است. در بین روش های موجود, نسبت خالص پروتئین (NPR), نسبت خـالص نسبی پروتئین (RNPR), قابلیت حقیقی هضم پروتئین (TPD) و نسبت کارآیی پروتئین (PER) بعنوان روش های مناسب برای تعیین کیفیت پروتئینها پیشنهاد شده است. با توجه به مصرف بالای فرآورده های حبوبات از جمله سویا بویژه در خانوارهای کم درآمد این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه کیفیت پروتئین سویا بـا روش های فوق روی یک نمونه محصول سویا در سال 1382 انجام گرفت.مواد و روش ها: تحقیق  با طراحی تجربی روی تعداد 48 موش صحرایی نر در محدوده سنی 23-21 روز, از نژاد Wistar تحت 6 رژیم غذایی در گروه های 8 تایی شامل: مورد (سویا), مبنا (کازئین+متیونین) و پایه (بدون پروتئین) برای مطالعه RNPR, PER (شرایط مطالعه PER مشابه RNPR می باشد با این تفاوت که طول مدت مطالعه 28 ,PER روز و همچنین فاقد رژیم بدون پروتئین می باشد) و 3 رژیم مورد مبنا و پایه برای مطالعه TPD قرار داده شدند. طول دوره مطالعه برای NPR, 14 روز بود. بمنظور محاسبه NPR, مقدار پروتئین دریافتی و افزایش وزن حیوانات تعیین گردید. طول دوره مطالعه برای 9 ,TPD روز بود. برای محاسبه TPD, مقدار ازت دریافتی و ازت دفعی حیوانات تعیین گردید. برای تعیین PER مقدار پروتئین دریافتی و تغییر وزن حیوانات اندازه گیری شد. مقایسه TPD, RNPR, NPR و PER گروه های دریافت کننده رژیم کازئین+ متیونین و سویا با استفاده از آزمون t-test صورت گرفت.یافته های پژوهش: شـاخص NPR بـرای پروتئین کـازئین+ متیـونین 4.3±0.4, سویـا (P<0.01) 3.6±0.3 و شـاخص RNPR بـرابـر 83 بـود. ارقام 93.4±2.2 و 83.2±2.5 بعنوان میانگین شاخص TPD به ترتیب برای پروتئین های کازئین+ متیونین و سویا بود. شـاخص PER بـرای پروتئیـن کـازئین+ متیونین 3±0.2, سویـا (P<0.001) 2.2±0.3 بود.نتیجه گیری نهایی: کیفیت پروتئین سویا در مقایسه با کازئین پایین است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تقی زاده، محسن، عاصمی، ذات اله، شاکرحسینی، راهبه، امین پور، آزاده، و ولایی، ناصر. (1385). ارزیابی و مقایسه زیستی کیفیت پروتئین سویا. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 14(4)، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/90177/fa

    Vancouver: کپی

    تقی زاده محسن، عاصمی ذات اله، شاکرحسینی راهبه، امین پور آزاده، ولایی ناصر. ارزیابی و مقایسه زیستی کیفیت پروتئین سویا. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1385؛14(4):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/90177/fa

    IEEE: کپی

    محسن تقی زاده، ذات اله عاصمی، راهبه شاکرحسینی، آزاده امین پور، و ناصر ولایی، “ارزیابی و مقایسه زیستی کیفیت پروتئین سویا،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 14، no. 4، pp. 1–6، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/90177/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا