مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

986
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سمیت سلولی و خواص آنتی اکسیدانی نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز از ریشه گیاه انجبار بر سلول های سرطانی کبد (HepG2)

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 142

چکیده

 مقدمه استفاده نانوذرات نقره به عنوان یک مهارکننده بالقوه در درمان سرطان به تازگی توجه زیادی را به خود جلب نموده است. نانوذرات نقره اثرات سینرژیک و هم چنین یک اثر سیتوتوکسیک بر زنده بودن سلول ها داشته که نقش اصلی در اثرات ضد تومور و ضد سرطانی آن را توجیه می کند. هم چنین اثرات آنتی اکسیدانی نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز با استفاده از عصاره های گیاهی کاربرد این نانوذرات را در پزشکی وسعت بخشیده است. لذا در این بررسی اثر سمیت سلولی نانوذره نقره سنتز شده از ریشه انجبار بر سلول های سرطان کبد(HepG2) در مقایسه با سلول های نرمال پوست(HDF) مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه توان مهار رادیکال های آزاد ABTS و DPPHتوسط نانوذره با استفاده از تست های رنگ سنجی ارزیابی گردید. مواد و روش ها به منظور بررسی سمیت سلولی ابتدا سلول های سرطانی و نرمال به صورت جداگانه کشت داده شدند و سپس به پلیت های 96 چاهکی منتقل گردیدند. در ادامه با غلظت های مختلف نانوذره تیمار شدند و نهایتا با استفاده از تست MTT میزان بقا سلول ها ارزیابی گردید. توان آنتی اکسیدانی نانوذره نقره با توجه به میزان مهار رادیکال های آزاد ABTS و DPPH ارزیابی شد. یافته های پژوهش نتایج نشان داد که نانوذره سلول های سرطانی را با IC50 در حدود 3 میکروگرم بر میلی لیتر مهار نموده حال آن که در این غلظت بر سلول های نرمال(IC50: 50μ g/ml) بی اثر می باشد. مهار رادیکال های آزاد(IC50: 15μ g/ml) ABTS و DPPH (IC50: 20μ g/ml) اثرات آنتی اکسیدانی نانوذره را تایید نمود. بحث و نتیجه گیری پتانسیل بالای نانوذره سنتز شده بر علیه سلول های سرطانی در مقایسه با سلول های نرمال و هم چنین فعالیت قوی آنتی اکسیدانتی این نانوذره استفاده از آن را در درمان بسیاری از بیماری های ناشی از استرس اکسیداتیو و دیگر کاربردهای زیست پزشکی ارزشمند می سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شالی، ریحانه، نعمتی، علی، و اردلان، پوران. (1397). بررسی اثر سمیت سلولی و خواص آنتی اکسیدانی نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز از ریشه گیاه انجبار بر سلول های سرطانی کبد (HepG2). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 26(6 )، 133-142. SID. https://sid.ir/paper/90190/fa

    Vancouver: کپی

    شالی ریحانه، نعمتی علی، اردلان پوران. بررسی اثر سمیت سلولی و خواص آنتی اکسیدانی نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز از ریشه گیاه انجبار بر سلول های سرطانی کبد (HepG2). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1397؛26(6 ):133-142. Available from: https://sid.ir/paper/90190/fa

    IEEE: کپی

    ریحانه شالی، علی نعمتی، و پوران اردلان، “بررسی اثر سمیت سلولی و خواص آنتی اکسیدانی نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز از ریشه گیاه انجبار بر سلول های سرطانی کبد (HepG2)،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 26، no. 6 ، pp. 133–142، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/90190/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button