مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

997
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل موثر بر شیوع چاقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام، 1383

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 17

چکیده

 شیوع چاقی در سالیان اخیر و به خصوص در کشورهای در حال توسعه, افزایش چشمگیری یافته است. چاقی از آن جهت اهمیت دارد که می تواند سبب بیماری های قلبی, دیابت, فشار خون بالا, ناهنجاری های زنان و زایمان و عوارض بسیار دیگری گردد. این مطالعه به منظور تعیین شیوع چاقی و اضافی وزن, تعیین الگوی تحرک و الگوی تغذیه ای در زنان ایلام انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی 420 نفر خانم 49-15 ساله متاهل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی در مانی شهری ایلام در سال 13853 به روش دو مرحله ای خوشه ای - تصادفی ساده انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه حاوی اطلاعات فردی و فعالیت های روزانه, پرسشنامه استاندارد بلاک جمع آوری گردید. قد, وزن, دور کمر, دور باسن, ضخامت چین پوستی سه سر بازو, ضخامت چین پوستی پهلو اندازه گیری گردید. داده ها بر حسن ضرایب همبستگی اسپیرمن و پیرسون و آزمون تی مورد تحلیل قرار گرفتند.یافته های پژوهش: شیوع چاقی عمومی و اضافه وزن بر حسب نمایه توده بدنی برابر %22.3 و %48.5 و شیوع چاقی مرکزی بر حسب ضخامت چین پوستی برابر %16.4 بود. %51.4 دارای دور کمر بالاتر از 0.85 (به عنوان عدد بحرانی) بودند. مصرف میوه و سبزی با میانگین 220 گرم روزانه در محدوده پایین دامنه جهانی قرار داشت. %31.2 دارای رژیم غذایی پر چرب و %63.6 دارای رژیم  کم فیبر بودند و %39.2 از الگوی کم تحرک برخودار بودند. شاخص توده بدنی دارای همبستگی معنی دار مستقیم (P<0.001) با سن (r=%38.3) و الگوی تغذیه پر چرب (r=%46) و همبستگی معنی دارمعکوس (P<0.001) با تحصیلات (r=%29), تحرک (r=-%57) و الگوی تغذیه پر فیبر (r=-%42) بود. بین سن و شاخص مصرف میوه و سبزی همبستگی معنی دار معکوس (P<0.005 ,r=%20) دیده شد.نتیجه گیری نهایی: افزایش شیوع چاقی و اثرات آن, بهبود رفتارهای تغذیه ای و بهبود الگوی تحرک از طریق اجرای راهبردهای جمعیتی و راهبرد گروه های در معرض خطر را ضروری می سازد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مظفری، مصیب، نصرتی، صغری، پورمنصور، گیتی، و رضایی، مهدی. (1385). بررسی عوامل موثر بر شیوع چاقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام, 1383. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 14(1)، 8-17. SID. https://sid.ir/paper/90272/fa

Vancouver: کپی

مظفری مصیب، نصرتی صغری، پورمنصور گیتی، رضایی مهدی. بررسی عوامل موثر بر شیوع چاقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام, 1383. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1385؛14(1):8-17. Available from: https://sid.ir/paper/90272/fa

IEEE: کپی

مصیب مظفری، صغری نصرتی، گیتی پورمنصور، و مهدی رضایی، “بررسی عوامل موثر بر شیوع چاقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام, 1383،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 14، no. 1، pp. 8–17، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/90272/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button