مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,298
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

579
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی صفات رشد پنج واریته چغندرقند (Beta vulgaris L.) تحت دو سطح تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 98 | صفحه پایان 108

چکیده

 در این تحقیق تاثیر دو سطح شوری صفر (0) و mm 200 مخلوط نمک های کلرورسیدیم و کلرورکلسیم به نسبت مولی 5 به 1 بر روی صفات رشد و توزیع ماده خشک پنج واریته چغندر قند ((Beta vulgaris به نام های مادیسون, P12 – 7233, P107 – 7233, 7233 – PC و CI مورد مطالعه قرار گرفت. اگر چه تفاوت معنی داری بین برخی فاکتورهای رشد میان واریته های مختلف مشاهده نشد, اما واریته های مادیسون و CI به ترتیب کمترین و بیشترین کاهش رشد را در مدت 35 روز اول بعد از اعمال تنش شوری در مقایسه با تیمار شاهد از خود نشان دادند. در تمام واریته ها به ویژه در واریته P12 -7233 سرعت رشد نسبی RGR)) و سرعت فتوسنتز خالص (NAR) بطور معنی داری در 35 روز اول تنش شوری کاهش یافت. واریته های مادیسون و CI به ترتیب بیشترین و کمترین کاهش را در میزان آب بخش های هوایی در مقایسه با شاهد از خود نشان دادند. تحت تنش شوری وزن خشک ریشه چغندرقند 81.96 درصد کاهش یافت, در حالی که وزن خشک لامینا (پهنک), دمبرگ + ساقه به ترتیب 61 و 66 درصد کاهش یافت. نتایج همچنین نشان داد که الگوی توزیع ماده خشک به قسمت های مختلف گیاه تحت تنش شوری تغییریافته, به طوری که مواد تخصیص داده به ریشه در شرایط تنش شوری در مقایسه با شاهد 10 درصد کاهش یافته است. از آنجایی که ارقام مادیسون و CI به ترتیب به عنوان ارقام مقاوم و حساس نسبت به شوری شناخته شدند می توان آنها را برای تحقیقات شوری انتخاب نموده شده و مطالعات بیشتری در مورد آنها انجام داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دادخواه، علیرضا، و گریفیتز، هاوارد. (1384). بررسی صفات رشد پنج واریته چغندرقند (Beta vulgaris L.) تحت دو سطح تنش شوری . علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 12(ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات)، 98-108. SID. https://sid.ir/paper/9054/fa

    Vancouver: کپی

    دادخواه علیرضا، گریفیتز هاوارد. بررسی صفات رشد پنج واریته چغندرقند (Beta vulgaris L.) تحت دو سطح تنش شوری . علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1384؛12(ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات):98-108. Available from: https://sid.ir/paper/9054/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا دادخواه، و هاوارد گریفیتز، “بررسی صفات رشد پنج واریته چغندرقند (Beta vulgaris L.) تحت دو سطح تنش شوری ،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 12، no. ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات، pp. 98–108، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9054/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button