مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

14,092
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,439
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات غنی سازی کاه گندم با استفاده از اوره و ملاس بر محتوی پروتئین خام، فیبر خام کاه غنی شده و فراسنجه های خونی بره های نر پرواری نژاد دالاق

صفحات

 صفحه شروع 333 | صفحه پایان 337

چکیده

 هدف این مطالعه, بررسی اثرات غنی سازی کاه گندم با اوره و ملاس بر کیفیت کاه و همچنین پژوهش در مورد به کارگیری درصدهای مختلف کاه آمونیاکی در جیره بره های نر دالاق می باشد. در این پژوهش کاه گندم آمونیاکی به میزان 0, 9, 18 و 27 درصد جایگزین کاه گندم معمولی در جیره بره های پرواری گردید. 24 عدد بره نر دالاق در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار به کار گرفته شدند. طول دوره آزمایش 84 روز بود. پروتئین خام و فیبر خام مواد خوراکی اندازه گیری شد. خون گیری در ابتدا و انتهای دوره آزمایش از سیاهرگ گردنی انجام شد. آمونیاکی شدن کاه گندم با اوره سبب افزایش محتوای پروتئین خام از 3.4 به 7.5 درصد و کاهش مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی از 70.02 به 61.2 درصد و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی از 47.4 به 41.4 درصد گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که تیمارهای مختلف تاثیر معنی داری برروی گلوکز خون بره ها در هیچ یک از دوره های نمونه گیری نداشته است. غلظت اوره سرم خون در ابتدای دوره آزمایش به ترتیب برای هر یک از تیمارها 18.9, 28.8, 23.07 و 26.1 تعیین شد که تمام تیمارها نسبت به شاهد افزایش معنی داری را نشان دادند. اما میانگین داده های اوره در انتهای دوره آزمایش بین هیچ یک از تیمارها معنی دار نبود. بنابراین کاه گندم غنی شده با اوره و ملاس اثر نامطلوبی بر فراسنجه های خونی شامل گلوکز و اوره ندارد و از سوی دیگر می تواند ازت بیشتری را برای دام فراهم نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدی خوانی بازه حوض، جواد، یزدانی، احمدرضا، تربتی نژاد، نورمحمد، و قربانی، بهنام. (1388). بررسی اثرات غنی سازی کاه گندم با استفاده از اوره و ملاس بر محتوی پروتئین خام, فیبر خام کاه غنی شده و فراسنجه های خونی بره های نر پرواری نژاد دالاق. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16((ویژه نامه 2))، 333-337. SID. https://sid.ir/paper/9112/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی خوانی بازه حوض جواد، یزدانی احمدرضا، تربتی نژاد نورمحمد، قربانی بهنام. بررسی اثرات غنی سازی کاه گندم با استفاده از اوره و ملاس بر محتوی پروتئین خام, فیبر خام کاه غنی شده و فراسنجه های خونی بره های نر پرواری نژاد دالاق. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16((ویژه نامه 2)):333-337. Available from: https://sid.ir/paper/9112/fa

    IEEE: کپی

    جواد مهدی خوانی بازه حوض، احمدرضا یزدانی، نورمحمد تربتی نژاد، و بهنام قربانی، “بررسی اثرات غنی سازی کاه گندم با استفاده از اوره و ملاس بر محتوی پروتئین خام, فیبر خام کاه غنی شده و فراسنجه های خونی بره های نر پرواری نژاد دالاق،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. (ویژه نامه 2)، pp. 333–337، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9112/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button