مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,844
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ضریب هضمی شبدر، کاه گندم و کاه جو ایلام و کرمانشاه با روش In vivo

صفحات

 صفحه شروع 64 | صفحه پایان 71

چکیده

 هدف از اجرای این تحقیق تعیین قابلیت هضم تعدادی از مواد خوراکی استان های ایلام و کرمانشاه (کاه جو و کاه گندم استان ایلام و کاه جو, کاه گندم و شبدر چین اول استان کرمانشاه) با استفاده از روش حیوان زنده (in vivo) بود برای تعیین قابلیت هضم به روش حیوان زنده, از 4 راس گوسفند نر بالغ اخته شده با میانگین سن 3 سال و میانگین وزن 3.1±62 کیلوگرم استفاده گردید. سطح تغذیه برای شبدر در حد مصرف اختیاری و برای کاه ها به صورت محدود (40 گرم ماده خشک به ازای هر کیلوگرم وزن متابولیکی از نسبت 60 و 40 به ترتیب کاه و کنجاله تخم پنبه به عنوان مکمل) تنظیم گردید. میانگین قابلیت هضم ظاهری ماده خشک, ماده آلی و انرژی خام کاه جو ایلام به ترتیب 1.88± 50.77, 1.87±54.00, 2.38± 40.73 درصد, کاه جو کرمانشاه 1.03±44.41, 1.33±48.3 و 1.12±33.8 درصد, کاه گندم ایلام به ترتیب 2.96±45.69, 2.93± 49.30 و 3.3±36.10 درصد, کاه گندم کرمانشاه 1.32±44.65, 1.07±50.10 و 1.24± 34.03 درصد و شبدر چین اول 1.6±67.59, 1.72±71.84 و 1.73±65.13 درصد و همچنین قابلیت هضم ظاهری پروتیین خام شبدر چین اول 2.06±79.94 درصد تعیین گردید. قابلیت هضم کاه جو دو استان در مورد ماده خشک و ماده آلی (P<0.01) و انرژی خام (P<0.05) معنی دار بود. اختلاف معنی داری بین قابلیت هضم کاه گندم دو استان در مورد ماده خشک, ماده آلی و انرژی خام مشاهده نگردید (P>0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، هوشنگ، دبیری، نجف قلی، زاهدی فر، مجتبی، و ورمقانی، صیف علی. (1385). تعیین ضریب هضمی شبدر, کاه گندم و کاه جو ایلام و کرمانشاه با روش In vivo. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 13(ویژه نامه علوم دامی (ضمیمه))، 64-71. SID. https://sid.ir/paper/9132/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری هوشنگ، دبیری نجف قلی، زاهدی فر مجتبی، ورمقانی صیف علی. تعیین ضریب هضمی شبدر, کاه گندم و کاه جو ایلام و کرمانشاه با روش In vivo. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1385؛13(ویژه نامه علوم دامی (ضمیمه)):64-71. Available from: https://sid.ir/paper/9132/fa

    IEEE: کپی

    هوشنگ جعفری، نجف قلی دبیری، مجتبی زاهدی فر، و صیف علی ورمقانی، “تعیین ضریب هضمی شبدر, کاه گندم و کاه جو ایلام و کرمانشاه با روش In vivo،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 13، no. ویژه نامه علوم دامی (ضمیمه)، pp. 64–71، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9132/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا