مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,852
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

562
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عادات غذایی ماهیان خاویاری نورس قره برون Acipenser persicus Borodin 1897 و چالباش A. guldenstaedti Brandt 1833 در سواحل جنوب شرقی دریای خزر

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 151

چکیده

 تعداد 197 نمونه ماهی خاویاری نورس قره برون و چالباش در فواصل زمانی زمستان 1376 تا زمستان 1378 از تورهای شرکت تعاونی صید پره ماهیان استخوانی در شبه جزیره میانکاله و حاشیه مصب گرگان رود جمع آوری و در فرمالین %10 تثبیت شدند. در این مطالعه, بررسی محتویات دستگاه گوارش با استفاده از روش شمارشی تعیین و درصد احتمالی و درصد فراوانی نوع صید با روش های مرسوم تعیین گردید. درصد خالی بودن دستگاه گوارش, شاخص غالبیت طعمه غذایی و شاخص R شمارشی نیز با استفاده از فرمولهای مربوط محاسبه گردید. با استفاده از شاخص شانون - واینر و شاخص یکنواختی, پهنای نیچ غذایی و تنوع ارگانیسمهای صید شده بوسیله ماهی بررسی و با استفاده از نمایه هورمون همپوشانی نیچ غذایی در فصول مختلف محاسبه گردید. نتایج بدست آمده با توجه به ترکیب غذایی مشابه دو گونه نشان می دهد که در گونه جالباش نوع طعمه گاماریده و در قره برون نوع طعمه کوماسه آ صید غالب و اختصاصی است. تغییرات فصلی در ترکیب غذایی مشاهده گردید. درصد خالی بودن دستگاه گوارش در دو گونه در فصل پاییز از میزان بالاتر و در فصل زمستان از میزان کمتری نسبت به بقیه فصول برخوردار بود. در تمام فصول درصد خالی بودن دستگاه گوارش چالباش نسبت به قره برون نیز از میزان بالاتری برخوردار بود. در ضمن چالباش دارای پهنای باریکتر نیچ غذایی در تعداد طعمه های صید شده نسبت به قره برون بود. در همپوشانی نیچ غذایی, بیشترین همپوشانی در فصل زمستان و کمترین آن در فصل بهار مشاهده گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجی مرادلو، عبدالمجید، عبدلی، اصغر، و قربانی، رسول. (1381). بررسی عادات غذایی ماهیان خاویاری نورس قره برون Acipenser persicus Borodin 1897 و چالباش A. guldenstaedti Brandt 1833 در سواحل جنوب شرقی دریای خزر. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 9(2)، 139-151. SID. https://sid.ir/paper/9155/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی مرادلو عبدالمجید، عبدلی اصغر، قربانی رسول. بررسی عادات غذایی ماهیان خاویاری نورس قره برون Acipenser persicus Borodin 1897 و چالباش A. guldenstaedti Brandt 1833 در سواحل جنوب شرقی دریای خزر. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1381؛9(2):139-151. Available from: https://sid.ir/paper/9155/fa

    IEEE: کپی

    عبدالمجید حاجی مرادلو، اصغر عبدلی، و رسول قربانی، “بررسی عادات غذایی ماهیان خاویاری نورس قره برون Acipenser persicus Borodin 1897 و چالباش A. guldenstaedti Brandt 1833 در سواحل جنوب شرقی دریای خزر،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 9، no. 2، pp. 139–151، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9155/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button