مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

773
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش شوری (کلرید سدیم) بر رشد و تثبیت بیولوژیک نتیروژن در یازده رقم سویا

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 136

چکیده

 تاثیر شوری (کلرید سدیم) بر رشد و تثبیت بیولوژیک نیتروژن در یازده رقم سویا به نام های هیل, B.P, L.B.K, هاگ, دیر, گرگان3, سحر, هابیت, ویلیامز, L.W.K, J.K در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی همراه با تیمارهای صفر, 60, 30, 80 میلی مول کلرید سدیم در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در محیط کشت شنی و آبیاری با محلول غذایی هوگلند بدون نیتروژن انجام شد. گیاهچه ها بعد از 60 روز برداشت شده و سطح برگ, وزن خشک و قسمت هوایی و ریشه, تعداد گره و وزن خشک گره در هر بوته, درصد و عملکرد نیترئژن اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری سطح برگ, وزن خشک قسمت هوایی و ریشه, تعداد گره و وزن خشک گره در هر بوته درصد و عملکرد نیتروژن کاهش می یابد. در بین صفات اندازه گیری شده سطح برگ و وزن خشک گره با افزایش شوری, کاهش بیشتری را نسبت به سایر صفات نشان دادند. مقایسه میانگین صفات اندازه گیری شده در ارقام مختلف نشان داد که ارقام دیر و گرگان 3 از نظر تولید گره, سطح برگ, ماده خشک هر بوته و درصد عملکرد نیتروژن بهتر از سایر ارقام هستند در حالیکه ارقام B.P, L.W.K کمترین مقدار را دارا بودند. بررسی میزان تحمل به شوری ارقام از طریق محاسبه شاخص حساسیت هر رقم نشان داد که ارقام دیر و هیل بیشترین و ارقام L.W.K و ویلیامز کمترین تحمل را نسبت به شوری دارند. با توجه به تولید ماده خشک زیاد ارقام دیر و گرگان3 و کمتر بودن میزان حساسیت رقم دیر و هیل می توان از سه دیر, گرگان3 و هیل در برنامه های اصلاحی استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رستمی هیر، میترا، گالشی، سراله، سلطانی، افشین، و زینلی، ابراهیم. (1383). تاثیر تنش شوری (کلرید سدیم) بر رشد و تثبیت بیولوژیک نتیروژن در یازده رقم سویا. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 11(2)، 127-136. SID. https://sid.ir/paper/9201/fa

Vancouver: کپی

رستمی هیر میترا، گالشی سراله، سلطانی افشین، زینلی ابراهیم. تاثیر تنش شوری (کلرید سدیم) بر رشد و تثبیت بیولوژیک نتیروژن در یازده رقم سویا. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1383؛11(2):127-136. Available from: https://sid.ir/paper/9201/fa

IEEE: کپی

میترا رستمی هیر، سراله گالشی، افشین سلطانی، و ابراهیم زینلی، “تاثیر تنش شوری (کلرید سدیم) بر رشد و تثبیت بیولوژیک نتیروژن در یازده رقم سویا،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 11، no. 2، pp. 127–136، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9201/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button