مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

897
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات کیفیت چربی سوریمی ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) در زمان نگهداری به صورت منجمد

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 43

چکیده

 تغییرات چربی سوریمی ماهی فیتوفاگ  (Hypophthalmichthys molitrix)در طی 6 ماه نگهداری در دمای 18- درجه سانتی گراد با اندازه گیری میزان رطوبت, چربی کل و شاخص های فساد اکسیداتیو و هیدرولیتیک چربی بررسی شد. برای تهیه سوریمی, گوشت چرخ شده با نسبت 4 به 1 آب به گوشت 4 بار شسته شد. دو دفعه اول با آب خالص و دو دفعه بعدی با آب نمک 0.3 درصد و هر دفعه به مدت 15 دقیقه مورد شستشو قرار گرفت. (دمای آب مورد استفاده حدود 4 درجه سانتی گراد بود). پس از آن با 4 درصد ساکاروز, 4 درصد سوربیتول و 0.3 درصد پلی فسفات (مخلوط با نسبت 1:1 از تتراسدیم پیروفسفات و سدیم تری پلی فسفات) به عنوان محافظ سرمایی مخلوط شد. سپس در پلاستیک های مخصوص فریزر بسته بندی و در دمای 35- درجه سانتی گراد منجمد و در 18- درجه سانتی گراد برای مدت 6 ماه نگهداری شد. نتایج نشان داد میزان اسیدهای چرب آزاد در طی 6 ماه نگهداری در دمای 18- درجه سانتی گراد به طور معنی داری افزایش یافت. میزان تیوباربیتوریک اسید نیز پس از یک کاهش در ماه دوم دوباره تا ماه ششم روند افزایشی را نشان داد, ولی مقدار آن هنوز با درجه فساد بسیار فاصله داشت. علاوه بر میزان رطوبت و چربی کل گوشت چرخ شده در طی 6 ماه انجماد تغییر معنی داری را نمایان نساخت. نتایج این تحقیق نشان داد, هرچند بر اساس شاخص های شیمیایی اندازه گیری شده, تغییرات کیفیت چربی سوریمی ماهی فیتوفاگ حاوی محافظ سرمایی در طول 6 ماه نگهداری در دمای 18- درجه سانتی گراد روند نزولی داشته, اما مقادیر شاخص های به دست آمده حاکی از آن است که طی و در پایان این زمان هنوز هم قابل پذیرش و استفاده خواهد بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعبان پور، بهاره، اصغرزاده کانی، افسانه، حسینی، هدایت، و عباسی، مهدیه. (1387). تغییرات کیفیت چربی سوریمی ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) در زمان نگهداری به صورت منجمد. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(1 (ویژه نامه منابع طبیعی))، 38-43. SID. https://sid.ir/paper/9305/fa

    Vancouver: کپی

    شعبان پور بهاره، اصغرزاده کانی افسانه، حسینی هدایت، عباسی مهدیه. تغییرات کیفیت چربی سوریمی ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) در زمان نگهداری به صورت منجمد. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(1 (ویژه نامه منابع طبیعی)):38-43. Available from: https://sid.ir/paper/9305/fa

    IEEE: کپی

    بهاره شعبان پور، افسانه اصغرزاده کانی، هدایت حسینی، و مهدیه عباسی، “تغییرات کیفیت چربی سوریمی ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) در زمان نگهداری به صورت منجمد،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 1 (ویژه نامه منابع طبیعی)، pp. 38–43، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9305/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا