مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

844
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

258
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ژنتیکی عملکرد دانه و اجزا آن در گندم به روش دیالل

صفحات

 صفحه شروع 88 | صفحه پایان 99

چکیده

 با توجه به اهمیت برآورد واریانس های ژنتیکی افزایشی و غالبیت در طراحی برنامه های به نژادی گیاهان خودگشن آزمایشی به صورت دیالل با 6 والد خالص گندم پاییزه اجرا گردید که در آن عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک, ارتفاع گیاه, تعداد سنبله در هر بوته, تعداد دانه در هر سنبله, تاریخ رسیدگی, تعداد پنجه در واحد سطح, طول سنبله و وزن هزار دانه مورد مطالعه قرار گرفت که از این بین فقط برای صفات عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک, ارتفاع بوته و تاریخ رسیدگی بین والدین اختلاف معنی دار وجود داشت. همچنین نتایج نشان داد که بین تلاقی های F1 نیز اختلاف معنی داری از نظر صفات مورد مطالعه وجود دارد. هر دوی اثرات افزایشی و غیر افزایشی در کنترل صفات فوق نقش داشتند. برای صفات عملکرد بیولوژیک و ارتفاع بوته سهم اثرات افزایشی و برای عملکرد دانه تک بوته سهم اثرهای غالبیت بیشتر بود. بیشترین وراثت پذیری متعلق به ارتفاع بوته بود. دو والد C-75-1 و C-75-4 بیشترین قابلیت ترکیب عمومی را برای اجزا عملکرد به خود اختصاص دادند بنابراین پتانسیل ژنتیکی خوبی را برای تولید نتاج با عملکرد بالا دارا بودند. فراوانی آلل های غالب و مغلوب برای صفات مورد مطالعه در تعادل نبود. برای اغلب صفات آلل های غالب بیشتر از مغلوب بود. نتایج نشان داد که افزایش عملکرد دانه, وزن خشک و ارتفاع توسط آلل های غالب کنترل می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تورچی، محمود، شکیبا، محمدرضا، مقدم، محمد، و صبا، جلال. (1386). بررسی ژنتیکی عملکرد دانه و اجزا آن در گندم به روش دیالل . علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 14(4)، 88-99. SID. https://sid.ir/paper/9321/fa

    Vancouver: کپی

    تورچی محمود، شکیبا محمدرضا، مقدم محمد، صبا جلال. بررسی ژنتیکی عملکرد دانه و اجزا آن در گندم به روش دیالل . علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1386؛14(4):88-99. Available from: https://sid.ir/paper/9321/fa

    IEEE: کپی

    محمود تورچی، محمدرضا شکیبا، محمد مقدم، و جلال صبا، “بررسی ژنتیکی عملکرد دانه و اجزا آن در گندم به روش دیالل ،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 14، no. 4، pp. 88–99، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9321/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button