مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,672
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف دانه کامل گندم بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 75

چکیده

 آزمایشی به منظور تاثیر سطوح مختلف دانه کامل گندم بر عملکرد تولیدی و متابولیت های خونی جوجه های گوشتی سویه راس 308 به مدت 42 روز انجام گرفت. عملکرد آنها به صورت طرح کاملا تصادفی تجزیه واریانس شد. همچنین داده های مربوط به اجزای لاشه و شاخص های خونی به صورت آزمایش فاکتوریل 2´4 در قالب یک طرح کاملا تصادفی مقایسه شد. پرندگان در هفته اول پرورش با جیره ذرت- سویا و از 7 روزگی تا پایان آزمایش با یکی از چهار جیره آزمایشی تغذیه شدند. جیره ها عبارت بودند از: جیره 1 یا شاهد (21-7 روزگی و 42-21 روزگی به ترتیب 25 و 50 درصد از ترکیب جیره را گندم آرد شده تشکیل داده بود), جیره 2 (28-21, 35- 28 و 42-35 روزگی به ترتیب 5, 10 و 15 درصد از گندم جیره به صورت دانه کامل گندم بود), جیره 3 (14-7, 21-14, 28-21, 35-28, 42-35 روزگی به ترتیب 5, 10, 15, 20, 25 درصد از گندم جیره به صورت دانه کامل گندم بود) و جیره 4 (14-7, 21-14, 28-21, 35-28 و 42-35 روزگی به ترتیب 10, 15, 20, 25 و 30 درصد از گندم جیره به صورت دانه کامل بود). به هر جیره آزمایشی 5 تکرار متشکل از 18 قطعه جوجه گوشتی اختصاص یافت. نتایج در پایان دوره نشان داد که افزودن سطوح مختلف دانه کامل گندم به جیره اختلاف معنی داری را بر عملکرد جوجه ها (افزایش وزن, مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی) نداشت. خوراک مصرفی جوجه ها در گروه شاهد نسبت به جیره 3 در دوره 21-14 روزگی بیشتر بود (P<0.05), همچنین گروه شاهد افزایش وزن بالاتری در مقایسه با جیره 2 در دوره 14-7 روزگی نشان داد (P<0.05). پارامترهای لاشه (وزن لاشه قابل طبخ, وزن ران, سینه و چربی محوطه بطنی) تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت. مقدار دانه کامل گندم تاثیر معنی داری بر غلظت گلوکز و کلسترول خون داشت (P<0.05), به طوری که مقدار گلوکز خون در گروهی که با جیره 4 تغذیه شده بودند کاهش معنی داری نسبت به جیره 1 نشان داد و مقدار کلسترول خون در گروهی که از جیره 3 تغذیه کرده بودند, کاهش معنی داری را نسبت به گروهی که با جیره 4 تغذیه شده بودند نشان دادند (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهادی، زهرا، شمس شرق، محمود، و دستار، بهروز. (1388). بررسی تاثیر سطوح مختلف دانه کامل گندم بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16(1)، 69-75. SID. https://sid.ir/paper/9375/fa

    Vancouver: کپی

    فرهادی زهرا، شمس شرق محمود، دستار بهروز. بررسی تاثیر سطوح مختلف دانه کامل گندم بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16(1):69-75. Available from: https://sid.ir/paper/9375/fa

    IEEE: کپی

    زهرا فرهادی، محمود شمس شرق، و بهروز دستار، “بررسی تاثیر سطوح مختلف دانه کامل گندم بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. 1، pp. 69–75، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9375/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button