مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,077
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

692
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کارایی مصرف آب و عملکرد محصول دو گیاه جالیزی در آبیاری کوزه ای و جویچه ای

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 38

چکیده

 حدود 75 درصد وسعت کشور ایران را مناطق خشک و نیمه خشک در بر می گیرد. بنابراین با توجه به محدودیت منابع آب در کشور, استفاده از روش های آبیاری با راندمان بالا امری اجتناب ناپذیر است که باید در بخش کشاورزی به آن توجه شود. در حال حاضر راندمان روش های آبیاری سطحی نسبت به سایر روشهای آبیاری پایین است. روش های آبیاری زیر سطحی و تحت فشار اگر به درستی طراحی و اجرا شوند با توجه به شرایط آب وهوایی خشک ونیمه خشک ایران به دلیل کاهش تبخیر دارای راندمان بالاتری هستند. روش آبیاری زیر سطحی با استفاده از کوزه از دیرباز در بخش هایی از کشور از جمله استان های یزد و کرمان رایج بوده است. در این تحقیق که در استان یزد صورت گرفته است میزان مصرف آب و همچنین عملکرد دو گیاه جالیزی هندوانه و خیار با دو روش آبیاری سطح جویچه ای و زیر سطحی کوزه ای مورد بررسی قرار داده است. طرح در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی پیاده و اجرا گردید. نتایج حاصل از مقایسه عملکرد محصول هر یک از گیاهان و همچنین راندمان آبیاری درخور توجه است. افزایش عملکرت در روش کوزه ای نسبت به روش جویچه ای برای هندوانه حدود 10 درصد و برای خیار حدود 25 درصد برآورد گردید, در حالی که میزان مصرف آب در آبیاری کوزه ای برای هر دو گیاه هندوانه و خیار حدود یک چهارم روش آبیاری جویچه ای برآورد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ملکی نژاد، حسین. (1382). کارایی مصرف آب و عملکرد محصول دو گیاه جالیزی در آبیاری کوزه ای و جویچه ای. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 10(1)، 27-38. SID. https://sid.ir/paper/9397/fa

    Vancouver: کپی

    ملکی نژاد حسین. کارایی مصرف آب و عملکرد محصول دو گیاه جالیزی در آبیاری کوزه ای و جویچه ای. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1382؛10(1):27-38. Available from: https://sid.ir/paper/9397/fa

    IEEE: کپی

    حسین ملکی نژاد، “کارایی مصرف آب و عملکرد محصول دو گیاه جالیزی در آبیاری کوزه ای و جویچه ای،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 10، no. 1، pp. 27–38، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9397/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button